Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Evercore ISI: Τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια στις ΗΠΑ θα δοθούν και για επενδύσεις

tags :
Evercore ISI: Τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια στις ΗΠΑ θα δοθούν και για επενδύσεις
Η Evercore ISI απορρίπτει ότι τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια στις ΗΠΑ θα δοθούν μόνο για επαναγορές μετοχών 
Τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια στις Ηνωμένες Πολιτείες, απόρροια του χαμηλότερου εταιρικού φορολογικού συντελεστή -από το 35%, στο 21%- από την πρόσφατη μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να δώσουν μία ισχυρή τόνωση στις κεφαλαιουχικές δαπάνες των αμερικανικών επιχειρήσεων, σχολιάζουν οι αναλυτές της Evercore ISI, απορρίπτοντας τις εκτιμήσεις πως τα κεφάλαια θα δοθούν μόνο για επαναγορές μετοχών.
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις που παραθέτει το Bloomberg, οι μηνιαίες κεφαλαιουχικές δαπάνες των εισηγμένων του δείκτη S&P 500 θα φθάσουν στο επίπεδο-ρεκόρ των 78 δισ. δολαρίων το 2018, έναντι 71 δισ. το τρέχον έτος.
Περίπου το 36% των στελεχών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις το 2018, σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε η Evercore ISI, τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι το 2016!
«Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες υστερούν σε σχέση με την αύξηση στις τιμές των μετοχών κατά περίπου έξι μήνες.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η άνοδος 20% στον S&P 500 φέτος, θα αυξήσει κατά 20% τις επενδύσεις το 2018», αναφέρουν οι αναλυτές της Evercore ISI, επισημαίνοντας πως η μακροπρόθεσμη επίδοση ανέρχεται σε 6,3%, ποσοστό κατά πολύ υποδεέστερο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι εταιρείες του S&P 500 κατέχουν 920 δισ. δολάρια μετρητών στο εξωτερικό.
Οι αμερικανικές εταιρείες στο σύνολό τους έχουν 2,5 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Citigroup.
Το 2004, όταν πρόσφατα συνέβησαν οι αποκαλούμενες φορολογικές διακοπές, περίπου το 80% των μετρητών που μεταφέρθηκαν πίσω στις Η.Π.Α., προχώρησαν στη χρηματοδότηση επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Αλλά αυτή τη φορά θα είναι πιθανότατα διαφορετικά, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch για 302 αμερικανικές εταιρείες, νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο.
Όταν ρωτήθηκαν πώς θα χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από τα επαναπατρισμένα κέρδη, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα πλήρωναν χρέη.
Η έκδοση εταιρικών χρεογράφων στις Η.Π.Α. αυξάνεται κάθε χρόνο από τη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι σε ρυθμό για ένα έτος ρεκόρ το 2017.

corporate debt

Ο μόνος λόγος για τον οποίο πολλές από αυτές τις εταιρείες εξέδωσαν τόσο μεγάλο χρέος, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αγγίξουν τα μετρητά στο εξωτερικό, όταν τώρα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα μετρητά, έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κάποια από αυτά για να ελαφρώσουν το χρέος, υποστηρίζει η BofA.
Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αναμένεται να κάνει τρεις επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2018, η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε να σώσει τις εταιρείες που εκτίθενται σε κυμαινόμενα επιτόκια δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια.
Την ίδια στιγμή, η εταιρική Αμερική εξακολουθεί να έχει σχέδια να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για την επαναγορά ιδίων μετοχών.
Μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 46%, ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένα μέρος των επαναπατρισθέντων χρημάτων θα δαπανηθεί για επαναγορές που είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί άμεση ανατίμηση των μετοχών και να δοθεί μήνυμα στους επενδυτές, ότι μια εταιρεία βλέπει τη μετοχή της ως υποτιμημένη.
Ακόμα λιγότερο απάντησαν λέγοντας ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα για συγχωνεύσεις και εξαγορές (42%) και κεφαλαιουχικές δαπάνες (35%).

12 19 17 using tax savings COTD
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης