Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: H SoftBank αγοράζει μερίδιο 15% στην Uber – Πάνω από 7 δισ. δολάρια το deal

tags :
WSJ: H SoftBank αγοράζει μερίδιο 15% στην Uber – Πάνω από 7 δισ. δολάρια το deal
Uber και SoftBank προχώρησαν στο πολυαναμενόμενο deal, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
Uber και SoftBank έδωσαν σήμερα (28 Δεκεμβρίου 2017) τα χέρια για την αγορά του 15% της αμερικανικής εταιρείας από την ιαπωνική τράπεζα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.
Το deal αποτιμά την Uber στα 48 δισεκ. δολάρια, δηλαδή η εξαγορά θα γίνει με έκπτωση 30% σε σχέση με τα 68 δισεκ. που είχε υπολογιστεί αρχικά η αξία της start-up, το 2016.
Αν τα παραπάνω επαληθευθούν, τότε η συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 7,2 δισεκ. δολάρια.
Προς το παρόν οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει κάτι επίσημα.
Επισημαίνεται ότι η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Uber στη Wall Street, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει το δ.σ. της εταιρείας, το οποίο είχε ήδη αναφέρει πως μεγάλο μέρος της θα καλυφθεί από τη Softbank, η οποία -μέσω του τεχνολογικού της fund- επενδύει στον κλάδο.
Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το ακριβές ποσό-στόχος της IPO, ωστόσο θα ανέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η τωρινή κεφαλαιοποίηση της πολυταλανιζόμενης εταιρείας (περισσότερα εδώ) ανέρχεται σε περίπου 70 δισ. δολάρια.
Να σχολιαστεί ότι αν και η IPO υπήρξε προτεραιότητα για ορισμένους από τους μετόχους της -εδρεύουσας στο Σαν Φρανσίσκο- αμερικανικής εταιρείας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της κ. Travis Kalanick, ήταν αντίθετος στην ιδέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης