Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η VW θέλει να εμποδίσει έλεγχο για τις ενέργειες της, μετά το σκάνδαλο dieselgate

Η VW θέλει να εμποδίσει έλεγχο για τις ενέργειες της, μετά το σκάνδαλο dieselgate
Η VW θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την έρευνα του ορκωτού ελεγκτή
Αίτηση στο γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τον διορισμό ειδικού ελεγκτή για να διερευνήσει τις ενέργειες της στη διαχείριση στο σκάνδαλο εκπομπών "dieselgate", ανακοίνωσε πως θα υποβάλει η Volkswagen την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2018.
Ένα δικαστήριο διόρισε τον ελεγκτή τον Νοέμβριο 2017, σε μια νίκη για τις ομάδες μετόχων που θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι προϊστάμενοι της VW, παραχώρησαν πληροφορίες σχετικά με την παραποίηση των δοκιμών εκπομπών οχημάτων.
Το δικαστήριο της πόλης Celle αποφάσισε ότι η VW, δεν μπορεί να ασκήσει έφεση, την οποία η εταιρεία θεωρεί ως παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της.
Η κατασκευάστρια αυτοκινήτων θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την έρευνα του ορκωτού ελεγκτή πριν από την ακρόαση του συνταγματικού δικαστηρίου, ανέφερει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία ερεύνησε την έκθεση μαζί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς NDR και WDR.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η VW θα πάει στο συνταγματικό δικαστήριο.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν ή πότε το συνταγματικό δικαστήριο θα αναλάβει την υπόθεση.
Λίγο μετά το σκάνδαλο dieselgate τον Σεπτέμβριο του 2015, η VW προσέλαβε την αμερικανική δικηγορική εταιρία Jones Day και τη συμβουλευτική εταιρεία Deloitte, για να διερευνήσει τις περιστάσεις της παραβίασής της και ποιος ήταν υπεύθυνος.
Αν και η VW είχε υποσχεθεί διαφάνεια, δεν δημοσίευσε ποτέ τα ευρήματα που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για διακανονισμό ύψους 4,3 δισ. δολαρίων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Οι ομάδες επενδυτών που επιζητούν δισεκατομμύρια ζημιές από τη VW, προσπαθούν να διαπιστώσουν πότε το διοικητικό συμβούλιο της VW, κατάλαβε για πρώτη φορά την εξαπάτηση στις δοκιμές εκπομπών και αν αποκάλυψε πιθανές οικονομικές ζημίες στους επενδυτές αμέσως.
Ο γερμανικός νόμος περί κινητών αξιών απαιτεί από τις εταιρείες να δημοσιεύουν έγκαιρα τυχόν νέα σχετικά με την αγορά.
Το θέμα διερευνάται επίσης από γερμανούς εισαγγελείς.
Η VW δήλωσε ότι η διοίκησή της ήταν σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους κανόνες της γερμανικής δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης