Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple εξαρτάται όλο και λιγότερο από τα iPhone, λόγω νέων συσκευών και υπηρεσιών

tags :
Η Apple εξαρτάται όλο και λιγότερο από τα iPhone, λόγω νέων συσκευών και υπηρεσιών
Η κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων και η διατήρηση παλαιότερων έχουν καταστήσει την Apple λιγότερο εξαρτημένη από το προϊόν ναυαρχίδα
Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για το τελευταίο μοντέλο κινητού της iPhone της Apple, ήταν κρίσιμη για τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Ωστόσο, η δυναμική αυτή μπορεί να αλλάζει, καθώς η διευρυμένη σειρά συσκευών και υπηρεσιών της Apple, υπερτερεί περισσότερο από τη χλιαρή ζήτηση αυτό το τρίμηνο για το iPhone αξίας 999 ευρώ.
Την Τρίτη, η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 2,5% στα 170,57 δολάρια, όπου πολλοί αναλυτές πρότειναν ότι οι πωλήσεις του iPhone X στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους θα ανέλθουν σε 30 εκατομμύρια μονάδες, δηλαδή 20 εκατομμύρια λιγότερα από τα σ΄χεδια της εταιρείας.
Η μέση εκτίμηση εσόδων για το τρίμηνο των διακοπών μεταξύ 30 αναλυτών παραμένει στα 86,2 δισ. δολάρια, κοντά στο υψηλό τέλος των προβλέψεων της Apple των 84 έως 87 δισ. δολαρίων.
Μέρος της υποστήριξης για την Apple ενδέχεται να αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στην επιχειρηματική της στρατηγική.
Η κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων και η διατήρηση παλαιότερων έχουν κάνει την Apple λιγότερο εξαρτημένη από το προϊόν ναυαρχίδα.
Ο μέτοχος της Apple, Ross Gerber, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, δήλωσε:
"Γνωρίζουμε ότι η στρατηγική της Apple ήταν διαφορετική αυτό το τρίμηνο, κυκλοφορώντας δύο τηλέφωνα, το iPhone 8 και το iPhone X και νομίζω ότι οι συνδυασμένες πωλήσεις θα είναι σύμφωνες με αυτό που οι άνθρωποι αναμένουν", δήλωσε ο Gerber.
Η Apple έχει επίσης μεγαλώσει τη γκάμα αξεσουάρ και άλλων συσκευών, από τα ασύρματα ακουστικά της AirPods, μέχρι το νέο ρολόι με χαρακτηριστικά κυψελοειδών δεδομένων.
Οι πελάτες που αγοράζουν αυτά τα προϊόντα, είναι επίσης πιθανό να αγοράσουν υπηρεσίες από το App Store και την Apple Music, μέρος του τμήματος υπηρεσιών της Apple, το οποίο αυξήθηκε κατά 23% στα 29,9 δισ. δολάρια το 2016.
Οι πωλήσεις iPhone X εξακολουθούν να έχουν σημασία.
Κάθε μονάδα παράγει σχεδόν διπλάσια έσοδα από ένα iPhone 7 και περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως η αναγνώριση προσώπου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης