Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εφικτός ο στόχος για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018

Τζανακόπουλος: Εφικτός ο στόχος για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018
Η χώρα έχει περάσει σε φάση ανάπτυξης υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι είναι εφικτός και επιτεύξιμος ο στόχος για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «οι οικονομικές προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 έχουν διαμορφωθεί».
«Η χώρα έχει περάσει σε φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές και πολιτικές προϋποθέσεις μμορούν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της συζήτησης μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Ο στόχος είναι εφικτός και επιτεύξιμος» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν τα μέτρα κοινωνικών παροχών που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, απάντησε ότι όσοι το υποστηρίζουν, «δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις κοινωνικές της αναφορές».
«Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πήραμε εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, έχουν γίνει πάρα πολλά για την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων.
Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η γ' αξιολόγηση στις 22/1.
«Το επόμενο βήμα είναι να εκκινήσει η συζήτηση που αφορά τρία διαφορετικά πράγματα.
Το πρώτο σχετίζεται με την ολοκλήρωση όλων των μέτρων που απομένουν για να υπάρξει και μια τυπική λήξη των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Το δεύτερο σημείο αφορά την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το ελληνικό χρέος στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Θα πρέπει να εφαρμοσθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έτσι ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν θα πρέπει να έχει ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες άνω του 15% του ΑΕΠ, για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.
Επομένως, ό,τι μέτρα χρειάζεται να εφαρμοστούν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα εφαρμοσθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν. Το τρίτο σημείο αφορά το πλαίσιο εποπτείας της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού για να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018, να βγούμε από την επιτροπεία» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης