Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 5 τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 5 τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο
Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης
Τουλάχιστον δέκα νεκροί, καθώς και πέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ένοπλος άνδρας σε εκκλησία Χριστιανών Κοπτών στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι αρχές, ο δράστης άνοιξε πυρ έξω από την εκκλησία, η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο αστυνομικούς, προτού χάσει τη ζωή του από τα πυρά των υπόλοιπων αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής στα δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο οι αρχές υποπτεύονται ότι ο δράστης είχει δασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα.
Σημειώνεται ότι οι Χριστιανοί Κόπτες αποτελούν περίπου το 10% του συνολικού πληθισμού της Αιγύπτου, γεγονός που τους καθιστά την μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης