Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραγγελία - μαμούθ για 430 αεροσκάφη, επιβεβαίωσε η Airbus - Στα 50 δισ. δολ. το deal

tags :
Παραγγελία - μαμούθ για 430 αεροσκάφη, επιβεβαίωσε η Airbus - Στα 50 δισ. δολ. το deal
Την παραγγελία-μαμούθ, ύψους 49,5 δισ. δολ., για την παράδοση 430 αεροσκαφών στην Indigo Partners, επιβεβαίωσε η Airbus
Την παραγγελία-μαμούθ, ύψους 49,5 δισ. δολ., για την παράδοση 430 αεροσκαφών στο αμερικανικό fund private equity Indigo Partners, επιβεβαίωσε η Airbus.
Όπως μεταδίδει σήμερα (29/12/2017) το «CNBC», ο βετεράνος επενδυτής αεροπορικών εταιρειών Bill Franke της Indigo Partners υπέγραψε τον Νοέμβριο την προκαταρκτική παραγγελία στο Dubai Airshow, η οποία αφορά την παράδοση 274 αεροσκαφών A320neos και 156 A321neos.
Με τη συμφωνία - την ιστορικά μεγαλύτερη για την Airbus - η αεροπορική εταιρεία θα προμηθεύσει με αεροσκάφη τις Wizz Air, Frontier Airlines, Jetsmart και Volaris του Μεξικού, καθώς η Indigo έχει συμμετοχές και στις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες.
Ο Bill Franke ανέφερε σε χθεσινή (28/12) του δήλωση ότι η συμφωνία θα βοηθήσει τους πελάτες των υπερσύγχρονων αερομεταφορέων να «αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία».
Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 49,5 δισ. δολ. βάσει τιμών καταλόγου, αλλά η Airbus έχει επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι το fund δεν θα καταβάλει αυτό το ποσό, με το τελικό κόστος να μην αποκαλύπτεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης