Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schroder Investment: Οι αμερικανικές μετοχές είναι οι πιο υπερτιμημένες παγκοσμίως

tags :
Schroder Investment: Οι αμερικανικές μετοχές είναι οι πιο υπερτιμημένες παγκοσμίως
Ακριβές οι μετοχές της Wall Street, όχι όμως όσο υποστηρίζουν ορισμένοι, σύμφωνα με τη Schroder Investment Management
Οι μετοχές στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης εμφανίζονται να είναι οι πιο ακριβές σε σύγκριση με Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που πραγματοποίησε η Schroder Investment Management.
Μέχρι πρότινος, οι αναλυτές βασίζονταν μεταξύ άλλων στον δείκτη τιμής μετοχής/κερδών ανά μετοχή -αναπτύχθηκε από τον νομπελίστα κ. Robert Shiller- για να εκτιμήσουν αν οι μετοχές είναι υπερτιμημένες ή όχι, διαπιστώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικά μεγέθη.
Για παράδειγμα, ο δείκτης P/E για την Amazon φτάνει ακόμη και το 300, ωστόσο η μετοχή έχει πάρει την ανιούσα…
Οι οικονομολόγοι της Schroder χρησιμοποίησαν τον παραπάνω δείκτη, τις αποδόσεις των ομολόγων, τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αλλά και τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης.
Όπως φαίνεται στα παρακάτω ευρήματα, οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές εμφανίζονται ως οι πιο υπερτιμημένες, με τιμές -με βάση τον ενιαίο λόγο των δεικτών- 10% πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Οι ιαπωνικές αγορές εμφανίζονται ως οι πιο φθηνές, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης Topix έχει ενισχυθεί 23% εντός του 2017, με την αντίστοιχη επίδοση για τον S&P 500 να ανέρχεται σε 20%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης