Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη συμβάλει στην ενίσχυση του ευρώ

Societe Generale: Η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη συμβάλει στην ενίσχυση του ευρώ
Το 2017 φαίνεται πως θα είναι το έτος όπου το δολάριο έκανε τη χειρότερη εμφάνιση του μετά το 2003
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι ενός καλαθιού «μεγάλων» νομισμάτων, καθώς το ευρώ και η στερλίνα ενισχύθηκαν, με αποτέλεσμα το αμερικανικό νόμισμα να οδεύει προς απώλειες 10% για το έτος, που είναι η χειρότερη επίδοση μετά το 2003.
Παρά τα κέρδη του στις αρχές του έτους, το δολάριο υποχώρησε λόγω των αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητα του Trump να εφαρμόσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Επίσης έχει υποχωρήσει καθώς η ανάπτυξη ενισχύθηκε εκτός των ΗΠΑ με τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών να οδεύουν προς την ομαλοποίηση της πολιτικής τους, περιορίζοντας το χάσμα μεταξύ της Fed και των υπόλοιπων.
«Βλέπουμε μια συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη, για την ακρίβεια μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη στην ευρωζώνη, που αναγκάζει την ΕΚΤ να προχωρήσει σταδιακά σε ομαλοποίηση της πολιτικής, κάτι που βοηθάει το ευρώ» επισημαίνεται ο Alvin Tan της Societe Generale.
Σύμφωνα με τον ίδιο το δολάριο έχει υπερτιμηθεί έναντι του ευρώ, του γιεν και της στερλίνας στις αρχές του έτους και έτσι ακόμα ένας λόγος για τη αποδυνάμωση του κατά το 2017 ήταν μέση αναστροφή στην αποτίμηση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ευρώ, που έφτασε σε υψηλό τριών ετών την Παρασκευή (29/12/2017) δηλ. στο 1,1982 δολ., έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 14% έναντι του δολαρίου το 2017, που είναι η καλύτερη επίδοση του μετά το 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης