Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 17/1/2018 λήγει η Δημόσια Πρόταση για το Υγεία - Η EFG Bank του Monaco εγγυάται το ποσό των 41 εκατ.

tags :
Στις 17/1/2018 λήγει η Δημόσια Πρόταση για το Υγεία - Η EFG Bank του Monaco εγγυάται το ποσό των 41 εκατ.
Στις 17/1/2018 λήγει η Δημόσια Πρόταση για το Υγεία - Η EFG Bank του Monaco εγγυάται το ποσό των 41 εκατ. ευρώ
Ο πιο hot κλάδος αναμφίβολα θα είναι αυτός της Υγείας το 2018.
Η πρώτη… ζαριά ρίχτηκε από τον Γιώργο Αποστολόπουλο για την απόκτηση του 30% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας Υγεία, που αντιστοιχούν συνολικά σε 91.719.731 μετοχές.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου 2018.
Στο Ενημερωτικό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης και συγκεκριμένα στη σελίδα 18 αναγράφεταιη βεβαίωση της EFG Bank με έδρα το Monacο ότι «ακόμα κι αν υποτεθεί ότι όλοι οι μέτοχοι της εταιρείας αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση και μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στον Προτείνοντα, ο Προτείνων διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να καταβάλει ολοσχερώς, το ποσό των 41.273.878,95 ευρώ που αντιστοιχούν στο ποσό που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των μετοχών στις οποίες αφορά η Δημόσια Πρόταση, ήτοι 91.719,731 μετοχές επί του προσφερομένου τιμήματος των 0,45 ευρώ ανά μετοχή».
Η EFGBank (Monaco) αποτελεί μέρος της EFG International AG, διεθνούς ομίλου ιδιωτικής τραπεζικής, ο οποίος έχει εγκατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των θυγατρικών του στο Λουξεμβούργο και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες είναι οντότητες συνδεδεμένες με την EFG Monaco.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προτείνων έχει προσλάβει και εξουσιοδοτήσει την τράπεζα Εurobank Ergasias Α.Ε. για την παραλαβή υπό την ιδιότητα της διαχειρίστριας της δήλωση αποδοχής και των συνοδευτικών αυτής εγγράφων.
Με βάση το ενημερωτικό δελτίο ο Προτείνων θα αναλάβει για λογαριασμό των αποδεχόμενων μετόχων την καταβολή των ανερχόμενων σε 0,08% δικαιωμάτων υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ (τα οποία επιβάλλονται επί της αξίας των μεταβιβαζόμενων μετοχών).
Ο υπολογισμός του κόστους θα γίνει με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσης των εγγράφων με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των 20 ευρώ και του 20% επι της αξίας των μεταβιβαζόμενων μετοχών ανά αποδεχόμενο μέτοχο.
Ωστόσο ο Προτείνων δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής.
Στο Ενημερωτικό Δελτίο αναφέρεται ότι η δημόσια πρόταση είναι δεσμευτική ενώ καθιστά σαφές ότι δεν θα έχει ισχύ μόνο στην περίπτωση που υποβληθεί ανταγωνιστική πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 26 του νόμου (3461/2006)που αφορά τις δημόσιες προτάσεις.
Επίσης κάνει γνωστό ότι η εταιρεία δεν έχει αποκτήσει μετοχές της εταιρείας Υγείας τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Η μετοχή της εταιρείας Υγείας μπήκε σε τροχιά… απογείωσης και πλέον πλησιάζειτα 60 λεπτά του ευρώ ενώ πριν τη δημόσια πρόταση ήταν περίπου στα 0,35 ευρώ.
Πάντως η διοίκηση του ομίλου Υγεία έχει απορρίψει τη Δημόσια Πρόταση αλλά κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα πράξει στο τέλος ο ανώνυμος επενδυτής.
Το βέβαιο είναι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης είναι ότι αρκετοί επενδυτές θα επιδιώξουν να κερδοσκοπήσουν αλλά οι ρυθμιστές των εξελίξεων θα είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τον κλάδο Υγείας, ο οποίος θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων καθώς πρόκειται για υπηρεσίες που όλοι θα θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο ιδιωτικό σύστημα Υγείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης