Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Πιθανή πλέον η διακοπή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Πιθανή πλέον η διακοπή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Η παράταση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο θα είναι πιθανότατα η τελευταία
Ως «εύλογη πιθανότητα» θεωρεί το μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ Benoit Coeure, την μη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των 2,55 τρις. ευρώ μετά το Σεπτέμβριο.
Ο αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε στο κινεζικό οικονομικό περιοδικό Caixin Global, το οποίο επικαλείται το Reuters, ότι «δεδομένων αυτών που βλέπουμε στην οικονομία, πιστεύω ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα η παράταση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο να είναι και η τελευταία».
Ο Benoit Coeure είναι αρμόδιος για τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές ενώ θεωρείται από τους βασικότερους υποστηρικτές της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi, ο οποίος έχει δεχθεί πυρά για την πολιτική του αυτή.
Όπως τόνισε ωστόσο «η ΕΚΤ θα διατηρήσει το πρόγραμμα αν χρειάζεται, αλλά έχει επίσης πολλά εργαλεία για να αντιδράσει, αν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι θα είναι κάτω από 2% τα επόμενα χρόνια, αποδειχθεί υψηλότερος απ' όσο αναμένεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης