Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται
Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη
Απάντηση στις απειλές της Άγκυρας για διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας μετά την παροχή ασύλου σε έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν» αναφέρει το ΥΠΕΞ.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που αναμένουμε από μία χώρα σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή «θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς σχέσεις και τις κοινές ενέργειές μας στις περιφερειακές υποθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης