Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης

Γεννηματά: Η εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης
"Ο νέος φορέας υπάρχει, είναι σε πλήρη δράση και αξιόμαχος για νικηφόρα εκλογική πορεία", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Η εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγει η Ελλάδα σήμερα από το σπιράλ της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσης,  μέσα στο οποίο οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα την έχουν εγκλωβίσει τα τελευταία τρία χρόνια», τονίζει η Φ.  Γεννηματά, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο περιοδικό Reporter.
Η κ. Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι «εμείς κυβερνητικό δεκανίκι δεν θα γίνουμε ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε για τον κ. Μητσοτάκη.  
Οι κκ Τσίπρας και Καμένος μαζί ξεκίνησαν, μαζί προχωρούν και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στο γκρεμό.
Η συμμαχία τους και η συγκυβέρνηση τους με το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του κ. Καμμένου είναι συνειδητή επιλογή, και η κάλυψη που του παρέχουν στα έργα και τις ημέρες του είναι προκλητική.
Ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός τους αποδεικνύεται ταυτόσημος με αυτόν των ΑΝΕΛ, άλλωστε «αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε».
Υπογραμμίζει ότι το «Κίνημα Αλλαγής» είναι σήμερα το όνομα του νέου πολιτικού μας φορέα, προτεινόμενο και στο ιδρυτικό Συνέδριο, όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση, προσθέτοντας ότι το όνομα εκφράζει τη λαϊκή δυναμική και την επιτακτική ανάγκη αλλαγών.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ο νέος φορέας είναι μια πολιτική πραγματικότητα με συνιδρυτές 212000 πολίτες.
Με εκλεγμένη ηγεσία , μέσω μιας πρωτοφανούς δημοκρατικής διαδικασίας.
Με σαφές στίγμα την Κεντροαριστερά.
Στο «Κίνημα Αλλαγής» συναντώνται δημιουργικά τα ρεύματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.  
Ο οδικός χάρτης που έχουμε συναποφασίσει οδηγεί στο ιδρυτικό μας Συνέδριο την άνοιξη.  
Για την πλήρη συγκρότηση του νέου φορέα»
«Ο νέος φορέας υπάρχει, είναι σε πλήρη δράση και αξιόμαχος για νικηφόρα εκλογική πορεία.
Αυτό άλλωστε ανησυχεί  τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά .
 «Στόχος μας η ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» στη συντηρητική παλινόρθωση με τη ΝΔ», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Ακόμη, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζιε ότι είναι απολύτως αναγκαία η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, για το θέμα της ΔΕΗ σημειώνει ότι «η σημερινή κυβέρνηση πουλά το 40% του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, χωρίς καμία ελάφρυνση από τις αντίστοιχες δανειακές υποχρεώσεις και μάλιστα με τη δέσμευση ότι το «μη αναγκαίο προσωπικό», που δεν θα θέλουν οι ιδιώτες στις μονάδες που θα πουληθούν, να το μισθοδοτεί η ΔΕΗ», ενώ αναφέρει ότι «εμείς θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο διάλογο για εκσυγχρονισμό στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την λειτουργία των συνδικάτων, με την συμμετοχή τους αλλά και την συμβολή και των άλλων κοινωνικών εταίρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης