Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Με πνεύμα ομοψυχίας όλοι το 2018 να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας

Καμμένος: Με πνεύμα ομοψυχίας όλοι το 2018 να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το νέο έτος θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού και της Πατρίδας", τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος
«Με πνεύμα ομοψυχίας, καλούμαστε όλοι το 2018, να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας», υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους.
Όπως σημειώνει, «μένοντας σταθεροί στις αξίες του Ελληνισμού και της πίστης μας, βεβαιώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το νέο έτος θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού και της Πατρίδας μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».
Ο κ. Καμμένος με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους απευθύνει τους «πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές για υγεία, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των προσδοκιών σας», προσθέτοντας πως «τo έτος που πέρασε, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μαζί με όλους εσάς, εργαστήκαμε σκληρά προκειμένου να συνεχίσουμε να βάζουμε τα θεμέλια της πορείας που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, για την αύξηση της μαχητικής ισχύος, της αποτρεπτικής ικανότητας και της αναβάθμισης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.
Ζούμε σε μία περιοχή όπου οι ισορροπίες διαταράσσονται και οι ανακατατάξεις διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς.
Στο περιβάλλον αυτό με τις δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, τις απρόβλεπτες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα αποβλέπει στην ειρήνη και την ασφάλεια. Ως κράτος έχουμε επιλέξει μια αταλάντευτη πολιτική αρχών και θέσεων που βασίζονται στην περιφερειακή συνεργασία μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, αλλά και των ισότιμων διμερών σχέσεων, στο απαραβίαστο των συνόρων και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η χώρα μας ως προπύργιο της Ευρώπης στην ρευστή γεωπολιτικά περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δρα και λειτουργεί ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, ακολουθώντας σταθερή αμυντική πολιτική, που αποτελεί
πολλαπλασιαστή διπλωματικής ισχύος της χώρας, ενισχύοντας τη διεθνή θέση της.
Δηλώνουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, με το άριστο ανθρώπινο δυναμικό τους και με υψηλό εθνικό φρόνημα διαμηνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμες και αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απόπειρα αμφισβήτησης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Παράλληλα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πέραν από την βασική τους αποστολή, ήταν για ακόμη μια χρονιά αρωγοί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το πράττουν όποτε και όπου απαιτείται και η αμέριστη βοήθεια τους στην πρόσφατη θεομηνία στη Δυτική Αττική απέδειξε για άλλη μια φορά την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, Σας καλώ το 2018, έτος που η οικονομική ομαλότητα επανέρχεται στην Πατρίδα μας, να συνεχίσουμε μαζί το σημαντικό έργο που επιτελείτε.
Με τη θέληση, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που σας διακατέχει, ο στόχος το νέο έτος να είναι πιο δημιουργικό και παραγωγικό είναι εφικτός».
Ο υπουργός εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια και τη βαθιά εκτίμηση του σε όλους για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια που έκανε η χώρα και ο ελληνικός λαός για την πορεία προς την ανάπτυξη και την απεμπλοκή από τη δημοσιονομική κρίση.
Όπως αναφέρει, «έχουμε εργαστεί μαζί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα και να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας πορείας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Επιλύσαμε θέματα που εκκρεμούσαν και ταλάνιζαν το μόνιμο προσωπικό, όπως για παράδειγμα το θέμα που αφορά στις προαγωγές και στην εξέλιξη των στελεχών, το στεγαστικό πρόβλημα, δράσεις
για την αναβάθμιση των παροχών υγείας της στρατιωτικής οικογένειας και άλλα πολλά.
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, το 2018, το οποίο έχει ανακηρυχτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν ευρύτερα όλο το προσωπικό.
Χρειάζεται συνεχής και συστηματική προσπάθεια, συνέπεια και επιμονή.
Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Σας καλώ να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια.
Το μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προϋποθέτει και τη δική σας ενεργή συμβολή, από τη θέση που υπηρετείτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης