Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πως κινούνται επιτοκιακό περιθώριο και πιστωτικό κόστος...

tags :
Πως κινούνται επιτοκιακό περιθώριο και πιστωτικό κόστος...

Αποτελέσματα ουσίας ενόψει του τεστ αντοχής

 

Πως κινούνται επιτοκιακό περιθώριο και πιστωτικό κόστος...

Τράπεζες – Λίγα κέρδη με πολύ προσπάθεια -  
Αποτελέσματα ουσίας ενόψει του τεστ αντοχής και λιγότερο για την δημιουργία εντυπώσεων σε ένα κατά τα άλλα αδιάφορο γ’ τρίμηνο. Όταν μετά την δημοσιοποίηση του δεύτερου τριμήνου η Αγορά ενημερώθηκε για το πως θα εξελιχθεί η χρονιά των τραπεζών υπήρξε μια μαζική καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της φετινής και της επόμενης χρήσης.

Μαζί με την αναθεώρηση των εκτιμήσεων αναθεωρήθηκαν και οι τιμές στο χρηματιστηριακό ταμπλό οι οποίες σε συνδυασμό με την ψυχολογική επιβάρυνση των πρόσφατων ανακεφαλαιοποίησεων έδωσαν για άλλη μια συγκυρία την εικόνα υπερβολής στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.

Η εικόνα του γ’ τριμήνου δεν δημιούργησε ενθουσιασμό, ήταν μια προσεκτική προετοιμασία για τις επερχόμενες «προκλήσεις» του α’ εξαμήνου του 2018. Και φαίνεται ότι «των φρονίμων τα παιδιά» θα περάσουν το σκόπελο των τεστ αντοχής αφού θα κινηθούν ανάλογα συντηρητικά και στην συνέχεια. Να ποιες είναι οι σημαντικότερες επισημάνσεις από το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς:

Οργανικά κέρδη: Τα καθαρά έσοδα από τόκους είναι αυξημένα 2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, εξέλιξη που αποδίδεται στην μείωση των εντόκων στοιχείων ενεργητικού (δάνεια και αποπληρωμή ομολόγων με υψηλή απόδοση). Στα έσοδα από προμήθειες εμφανίζεται καλύτερη εικόνα καθώς οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες έχουν ενισχύσει την εν λόγω κατηγορία ενώ η Τράπεζα Πειραιώς είχε υψηλή συνεισφορά από σχετικά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες.

Προβλέψεις: Οι προβλέψεις κινήθηκαν 10% υψηλότερα με την Τράπεζα Πειραιώς και την Alphabank να καταγράφουν τις υψηλότερες προκειμένου να αυξήσουν τα βαθμό κάλυψης των επισφαλών ανοιγμάτων τους. Σε βάθος διετίας οι τράπεζες αναθεώρησαν το στόχο μείωσης κατά 1 δις ευρώ στα 62,3 δις ευρώ. Το μίγμα μείωσης των επισφαλών ανοιγμάτων είχε περισσότερες πράξεις διαγραφών.

Πως κινείται το επιτοκιακό περιθώριο και το πιστωτικό κόστος από το 2015

Πηγή: Beta Χρηματιστηριακή

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης