Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βουλγαρία η προεδρία της ΕΕ – Borisov: Η ισχύς πηγάζει από την ένωση

Στη Βουλγαρία η προεδρία της ΕΕ – Borisov: Η ισχύς πηγάζει από την ένωση
Με το σύνθημα «Η ισχύς πηγάζει από την ένωση», ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ η Βουλγαρία
Με το σύνθημα «Η ισχύς πηγάζει από την ένωση», ανέλαβε από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2018 και για πρώτη φορά την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ η Βουλγαρία, με την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της.
«Η Βουλγαρία θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία σε μία χρονική στιγμή κλειδί για την Ένωση…
Το σύνθημα “Η ισχύς πηγάζει από την ένωση” ας μάς οδηγεί», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας, Boyko Borisov.
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργασθούμε με επιτυχία για τις προτεραιότητές μας », πρόσθεσε ο Borisov.
Η Σόφια τάσσεται υπέρ της τήρησης της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για τη μετανάστευση και τη βελτίωση των σχέσεων, ενώ αναμένεται να εργασθεί για την απεμπλοκή της μεταρρύθμισης της συνθήκης του Δουβλίνου, που «αναθέτει» στην χώρα εισόδου την φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών, επιμένοντας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.
Παράλληλα, πρόθεση της χώρας είναι να χρησιμοποιήσει την γνώση της για τα τοπικά θέματα για να συμβάλει στον καθορισμό της ευρωπαϊκής στρατηγικής ως προς τη συνδρομή προς τις χώρες που προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία.
Μάλιστα, τον Μάιο του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία, για πρώτη φορά εδώ και δεκαπέντε χρόνια, μια σύνοδος κορυφής ΕΕ-Βαλκανίων.
«Ένας εξευρωπαϊσμός των Βαλκανίων είναι αναγκαίος για την πρόληψη μίας βαλκανοποίησης της Ευρώπης», δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, το 62% των Βούλγαρων πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης