Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent Strategy: Σχεδόν αναπόφευκτος ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Independent Strategy: Σχεδόν αναπόφευκτος ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας θα περιορίσουν τον ρόλο της Κίνας στην περιοχή
Η Βόρεια Κορέα αποκάλεσε τον εαυτό της πυρηνική δύναμη τη Δευτέρα (1/1/2018) αλλά το θέμα τώρα είναι το εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναγνωρίσει το καθεστώς, δήλωσε στο CNBC ο David Roche της Independent Strategy.
Όπως είπε αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη για να προσέξουμε καθώς οι δράσεις του Trump κατά της Βορείου Κορέας πιθανότατα θα οδηγήσουν σε έναν ψυχρό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων θα έχει παγκόσμιες συνέπειες, πρόσθεσε, ενώ επικεντρώθηκε στο πως θα επηρέαζε το παγκόσμιο εμπόριο και τις επενδύσεις.
Περιγράφοντας τα δύο πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν, ο Roche δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη Βόρεια Κορέα έχοντας «δακτυλίους πυραύλων σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού που δείχνουν στην Πιονγκγιάνγκ» ή θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τον Kim Jong Un μέσω επίθεσης.
Και τα δύο αυτά σενάρια υπονομεύουν την επιρροή της Κίνας -θα εξαλείψουν έναν βασικό στρατηγικό σύμμαχο από το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής του Πεκίνου- και θα οδηγήσουν σε έναν «σχεδόν αναπόφευκτο ψυχρό πόλεμο» μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, είπε ο ίδιος.
«Ένα από αυτά τα σενάρια είναι εξαιρετικά πιθανό, έτσι προκύπτουν διάφορα πράγματα: εμπορικές επιπλοκές, κρύοι πόλεμοι κλπ.
Κι αυτό, νομίζω, θα ήταν μια μεγάλη γεωπολιτική πρόβλεψη που θα έκανα για το τρέχον έτος», δήλωσε ο Roche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης