Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε υψηλά 114 μηνών ο PMI Μεταποίησης τον Δεκέμβριο του 2017 στην Ελλάδα - Στις 53,1 μονάδες

tags :
Σε υψηλά 114 μηνών ο PMI Μεταποίησης τον Δεκέμβριο του 2017 στην Ελλάδα - Στις 53,1 μονάδες
Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη επίδοση από το 2008
Στις 53,1 μονάδες διαμορφώθηκε ο PMI Μεταποίησης στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 114 μηνών, δηλαδή 9,5 ετών.
Όπως αναφέρει η IHS Markit, το outlook του τομέα της μεταποίησης παραμένει θετικό, ενώ η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη που υπήρξε μείωση των τιμών πώλησης.



Ο Alex Gill, οικονομολόγος της IHS Markit που συντάσσει την έρευνα PMI της Ελλάδας, δήλωσε:
"Ο ελληνικός κλάδος παραγωγής έκλεισε το 2017 με σταθερή θετική θέση, με τις επιχειρηματικές συνθήκες να βελτιώνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των τελευταίων 9,5 ετών.
Η ισχυρή επέκταση των νέων παραγγελιών, τόσο σε εγχώρια όσο και σε ξένη βάση, συνέχισε να οδηγεί στην ανάκαμψη, η οποία με τη σειρά της συνέβαλε σε έναν περαιτέρω γύρο δημιουργίας θέσεων εργασίας και στην μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής από τον Αύγουστο του 2008.
"Τα δεδομένα θα αυξήσουν τις ελπίδες ότι η ελληνική οικονομία θα έχει τελικά "στρίψει στη γωνία" και θα σταθεροποιηθεί σε μια πορεία προς την ανάκαμψη.
Πράγματι, με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη να χτυπάει ρεκόρ, οι επενδυτικές δαπάνες (προϋπόθεση για μακροπρόθεσμη ανάκαμψη) φαίνεται ότι θα αυξηθούν και θα στηρίξουν την ανάπτυξη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Ωστόσο, τα θέματα που σχετίζονται με το χρέος της χώρας παραμένουν αμετάβλητα, και παρέχουν μια προφανή προειδοποίηση στους τελευταίους αριθμούς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης