Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα 40 - 60 δολ. το βαρέλι το 2018

Moody's: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα 40 - 60 δολ. το βαρέλι το 2018
Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα 40 - 60 δολ. το βαρέλι το 2018, αναφέρει η Moody's
Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα 40 - 60 δολ. το βαρέλι το 2018, παρά τη διεύρυνση των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ μέχρι το τέλος του έτους, όπως αναφέρει η Moody's Investors Service σε έκθεσή της για τις τάσεις του 2018 στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, που δημοσιεύθηκε σήμερα (02/01/2018), υψηλότερες τιμές εντός ή πάνω από αυτό το εύρος θα συνοδευτούν από μια αύξηση της προσφοράς, καθώς οι χώρες θα μειώνουν τη συμμόρφωσή τους με τις ποσοστώσεις παραγωγής, και η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Εν τω μεταξύ, οι άφθονες προμήθειες φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα περιορίσουν τις τιμές, ακόμη και αν η ζήτηση αυξηθεί.
«Οι πολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή, παράλληλα με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή, βοήθησαν να ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου στα τέλη του 2017», ανέφερε ο Terry Marshall της Moody's.
«Ωστόσο, ακόμα και με αυτούς τους παράγοντες που προσφέρουν ώθηση, οι τιμές πιθανότατα θα παραμείνουν εντός του εύρους και ενδεχομένως ασταθείς, λόγω του συνδυασμού της αυξανόμενης παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, των μειωμένων αλλά σημαντικών παγκόσμιων προμηθειών και της ενδεχόμενης μη συμμόρφωσης με τις συμφωνημένες περικοπές στην παραγωγή - ειδικότερα εάν η αύξηση της ζήτησης είναι πιο χλιαρή», πρόσθεσε.
Όπως επισημαίνει η Moody’s, η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαϊκών υπηρεσιών, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει την ανάκαμψή της από την πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2018, αν και η ευρωστία του κλάδου θα παραμείνει αδύναμη.
Η υψηλότερη εκμετάλλευση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση των τιμών, αλλά η προσφορά θα ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τη ζήτηση μόνο αργότερα μέσα στο έτος, καθώς θα μειώνεται η σημερινή υπερπροσφορά.
Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου θα αντιμετωπίσουν συνεχείς πιέσεις από τους πελάτες, τα έξοδα επανενεργοποίησης και αναβάθμισης και το υψηλότερο κόστος εργασίας, αναφέρεται στην έκθεση.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι οι συγχωνεύσεις και οι συγχωνεύσεις θα είναι στρατηγικές και θα εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο μεταξύ μεγάλων εταιρειών σε ολόκληρη τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2018, μετά από τις εξαγορές τακτικών περιουσιακών στοιχείων, τις εκποιήσεις και τις συμφωνίες ανταλλαγής του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης