Τελευταία Νέα
Πολιτική

KKE: Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα για να είναι το 2018 η χρονιά ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου

KKE: Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα για να είναι το 2018 η χρονιά ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου
Το ΚΚΕ σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το 2018 θα είναι χρονιά της Ελλάδας
«Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα για να είναι το 2018 η χρονιά ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, στόχο στον οποίο συναντιέται με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα.
Απόδειξη η ομολογία του ότι η “μεταμνημονιακή εποχή” σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει για το λαό ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.
Μάλιστα θεωρεί “παθογένειες” τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τις οποίες έχει αναλάβει να κατεδαφίσει πλήρως» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ρ/σ Real FM.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 - Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.
«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών.
Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο τερματισμός των μνημονίων πρέπει να συνοδευτεί από τον τερματισμό των παθογενειών που οδήγησαν στην κρίση.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και επεσήμανε: «Γιατί μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18, τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν».
Πάντως, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος αναφερόμενος στις παθογένειες που, όπως είπε, πρέπει να τερματιστούν.
«Παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο.
Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση».

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Σκοπιανό

«Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει» τόνισε ο πρωθυπουργός σε σχέση με την Τουρκία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει αυτή τη λογική και πως έχει κάνει καλά έως σήμερα που έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.
Αναφορικά με το ονοματολογικό για την πΓΔΜ δήλωσε αισιόδοξος.
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης