Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για 3 μήνες

Αίγυπτος: Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για 3 μήνες
Η Αίγυπτος επέβαλε για πρώτη φορά την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο 2017
Η Αίγυπτος πρόκειται να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες αρχίζοντας από τις 13 Ιανουαρίου 2017, για την αντιμετώπιση "των κινδύνων και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας", όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017.
Η Αίγυπτος επέβαλε για πρώτη φορά την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο 2017, μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησία, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άτομα.
Ο πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του τρέχοντος έτους, εξέδωσε σήμερα διάταγμα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η τελευταία επέκταση εφαρμόστηκε για να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να «λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να διασφαλίσουν την ασφάλεια σε όλα τα μέρη της χώρας», αναφέρει το πρακτορείο MENA, επικαλούμενο την επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου.
Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος στην απομακρυσμένη περιοχή του Βόρειου Σινά, που σκότωσαν εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια και έχει επεκταθεί και σε επιθέσεις εναντίον πολιτών.
Άλλοι Ισλαμιστές που δρουν στη δυτική έρημο που συνορεύει με τη Λιβύη έχουν επιτεθεί και στις δυνάμεις ασφαλείας.
Οι επιθέσεις που έγιναν νότια του Καΐρου την προηγούμενη εβδομάδα, μία από τις περιοχές που διεκδικεί το ισλαμικό κράτος, είχαν στόχο χριστιανούς.
Η ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης