Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιες μετοχές προτείνουν για αγορά το 2018 τα στελέχη της αγοράς – Τα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο

Ποιες μετοχές προτείνουν για αγορά το 2018 τα στελέχη της αγοράς – Τα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο
Παρά την ισχυρή άνοδο που κατέγραψαν πολλές μετοχές το 2017, βρίσκονται και το 2018 μεταξύ των κορυφαίων επιλογών αναλυτών και χρηματιστών
Με τα στελέχη της αγοράς να είναι αισιόδοξα για το 2018 στην πλειονότητά τους, θεωρούν πως πρωταγωνιστές για τη χρονιά που ξεκίνησε θα είναι και πάλι τίτλοι με καλά θεμελιώδη, στόρι ανάπτυξης και που φυσικά έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής στα χρόνια της κρίσης.
Μετοχές που κατέγραψαν το 2017 καλές αποδόσεις βρίσκονται και πάλι στις κορυφαίες επιλογές αναλυτών και χρηματιστών, καθώς εκτιμούν ότι έχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου λόγω εκτιμώμενης κερδοφορίας.
Έτσι για παράδειγμα επιλέγουν ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή που το 2017 είχαν άνοδο 94% και 57% αντίστοιχα ή ΕΛΠΕ που ενισχύθηκε κατά 72% αλλά και Μυτιληναίο που κατέγραψε άνοδο 49%.  
Μετοχές των τραπεζών επιλέγουν λίγα στελέχη της αγοράς καθώς όπως σημειώνουν υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν.
Ωστόσο, αν λυθούν τότε δεν αποκλείεται να βρεθούν στο στόχαστρο ξένων χαρτοφυλακίου και να καταγράψουν ισχυρή άνοδο.
Πιο αναλυτικά ο Δημήτρης Τζάνας, υπεύθυνος επενδύσεων στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, προτείνει ΟΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean Airlines.
Ο Λουκάς Παπαϊωάννου στέλεχος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, προτείνει Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή και από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις Κλουκίνα-Λάππα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της WhiteTip ΑΕΠΕΥ, Χαράλαμπος Αγγελετόπουλος ξεχωρίζει τις Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή.
Ο Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Ν.Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ επιλέγει Τιτάν, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΕΧΑΕ.
Ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, Μάνος Χατζηδάκης, ξεχωρίζει τις Aegean, Jumbo, Μυτιληναίο, Quest και Τράπεζα Πειραιώς.
Ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ, Κωνσταντίνος Φέγγος επιλέγει, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, με την προϋπόθεση ότι θα λυθούν τα θέματα των δανείων και Μυτιληναίο, Motor Oil, Aegean, Υγεία, ΙΑΣΩ και ΟΠΑΠ.
Ο Νίκος Σακαρέλης, portfolio analyst της Wealth Fund Services, επιλέγει Jumbo, Grivalia, Motor Oil, Aegean και Eurobank.
Ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, Απόστολος Μάνθος έχει ξεχωρίσει τις Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και Χαλκόρ.
Ο Αλέξανδρος Σίνος της Solidus ΑΧΕΠΕΥ, επιλέγει Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης