Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα ξέμεινε από βενζίνη

Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα ξέμεινε από βενζίνη
Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα ξέμεινε από βενζίνη
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ η Βενεζουέλα έχει τα υψηλότερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μη συμβατικών κοιτασμάτων πετρελαίου.
Ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα είναι άλλη.
"Κύριο, δεν υπάρχει πλέον βενζίνη στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει φυσικό αέριο, δεν υπάρχουν λιπαντικά έλαια", δήλωσε ο Iván Freites σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Ο Freites είναι ο γραμματέας του τμήματος επαγγελματιών και τεχνικών της Ομοσπονδίας Εργατών Πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Στη δήλωσή του, ο Freites  τονίζει ότι η κακή διαχείριση οδήγησε στην διακοπή του 80% των διυλιστηρίων της χώρας.
"Μόνο τα διυλιστήρια Amuay και Cardón λειτουργούν και αυτό δεν είναι τίποτα.
Παράγουν 40.000 βαρέλια την ημέρα και η εθνική ζήτηση είναι πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα", ανέφερε.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει μειωθεί σε επίπεδα που δεν παρατηρούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΠΕΚ, η οποία βασίζεται σε πληροφορίες που παρέσχε η κυβέρνηση του Nicolás Maduro, η χώρα παράγει περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Τον Οκτώβριο του 2017, σημειώθηκε η πιο απότομη πτώση της παραγωγής του 2017, καθώς εξήχθησαν μόνο 1,9 εκατομμύρια βαρέλια, 130.000 βαρέλια λιγότερο από τον προηγούμενο μήνα.
Η πετρελαϊκή βιομηχανία, ωστόσο, παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος για τη Βενεζουέλα, καθώς αποφέρει περίπου το 96% των εισοδημάτων της.
Ο Freites κατηγόρησε διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κρίση καυσίμων και απορρίπτει τη θεωρία ότι όλα οφείλονται στις κυρώσεις που επέβαλε ο Donald Trump στη Βενεζουέλα.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Maduro σταμάτησε την εμπορική σχέση που είχε με την Κούβα στο διυλιστήριο Cienfuegos, στο οποίο αποστέλλονταν όλα τα προϊόντα πετρελαίου της Βενεζουέλας τα τελευταία 15 χρόνια προτού φτάσουν στις υπόλοιπες αγορές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης