Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι 2 ιδρυτές μεγάλου ομίλου Μέσου Ενημέρωσης ετοιμάζονται για… οριστική αποχώρηση

tags :
Οι 2 ιδρυτές μεγάλου ομίλου Μέσου Ενημέρωσης ετοιμάζονται για… οριστική αποχώρηση
Εξελίξεις σε εκδοτικό όμιλο: Οι φήμες για ασθένεια τους ενός και το παζάρι του έτερου ιδρυτή για ανάληψη επιτελικής θέσης σε άλλο εκδοτικό όμιλο
Σε τροχιά αναταράξεων έχει εισέλθει σύμφωνα με πληροφορίες όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που επί αρκετά έτη είχε.... την πρωτοκαθεδρία στον Κυριακάτικο Τύπο, ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο αλλά και πρόσφατη είσοδο στο χώρο του ραδιοφώνου.
Αιτία είναι το γεγονός πως ένας εκ των δύο ιδρυτών του φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας γεγονός που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τον έχει οδηγήσει στο να απομακρυνθεί εδώ και αρκετούς μήνες από την διαχείριση των Μέσων Ενημέρωσης του ομίλου αλλά και ταυτόχρονα σπανίως να έρχεται στην Ελλάδα καθώς διαμένει μόνιμα στην Ελβετία.
Βεβαίως άλλοι ισχυρίζονται πως οι πληροφορίες περί ζητήματος υγείας να μην έχουν ουσιαστική βάση.....
Ανεξάρτητα αυτού πάντως ο βάρος της διαχείρισης στο διάστημα αυτό έχει πέσει στον έτερο ιδρυτή ο οποίος είναι στενός φίλος του πρώτου που βρίσκεται στο εξωτερικό και έχουν μακρά κοινή πορεία σε εκδοτικές προσπάθειες.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ασθένεια του συνιδρυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εδώ και αρκετό διάστημα έχουν και δύο απωλέσει το μετοχικό έλεγχο του εκδοτικού ομίλου προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο εναπομείνας στη διαχείριση της εκδοτικής επιχείρησης συζητά με άλλο μεγάλο όμιλο Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να αναλάβει επιτελική θέση και ουσιαστικά να αποχωρήσει οριστικά από την εταιρία που ίδρυσε.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η σχέση με τον ιδιοκτήτη των Ομίλου των ΜΜΕ είναι καλή επί μακρόν δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει οριστική κατάληξη.
Η αποχώρηση του ιδρυτή από την εκδοτική επιχείρηση που κυριαρχεί στον Κυριακάτικο τύπο είναι προφανές ότι οδηγεί σε αλλαγή των δεδομένων καθώς μετά από πολλά έτη θα υπάρξει αλλαγή management και πιθανόν φιλοσοφίας.
Βεβαίως και οι δύο μέτοχοι του μεγάλου ομίλου στον Κυριακάτικο Τύπο έχουν παρελθόν από εκδοτική προσπάθεια όπου εν μια νυκτί μεταβίβασαν το πλειοψηφικό ποσοστό που κατείχαν σε εβδομαδιαίο οικονομικό έντυπο σε εταιρία συμφερόντων ενός μακαρίτη πλέον μεγιστάνα της φούσκας στις μετοχές της Κλωστοϋφαντουργίας, διατήρησαν το management για μικρό διάστημα και στη συνέχεια αποχώρησαν με συνέπεια το έντυπο να καταρρεύσει τελικά και ο μεγιστάνας να χάσει ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης