Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες στον βρετανικό κατασκευαστικό κλάδο αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 7 μηνών
Επιβράυνδηση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος της Μεγάλης Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (3/1) στοιχείς της Markit, μετριάζοντας την συνολική ανάκαμψη που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες του 2017.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου οδήγησαν στην υποχώρηση του μέσου όρου κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η σημαντική άνοδος στον τομέα των κατοικιών αντισταθμίστηκε από την πτώση που σημειώθηκε στον τομέα των εμπορικών κτηρίων, καθώς και τη στασημότητα στον τομέα των πολιτικών μηχανικών.
Επιπλέον, υπήρξαν θετικά σημάδια για τις προοπτικές των επιχειρήσεων βραχυπρόθεσμα, με τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά μηνών, ενώ ο πληθωρισμός στον κόστος εισροών απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 14 μηνών που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο.
Παρά την ανάκαμψη των νέων παραγγελιών κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οι κατασκευαστικές εταιρείες ανέφεραν υποτονική αισιοδοξία σε ότι αφορά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενους 12 μήνες, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2013.
«Ο κατασκευαστικός κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου πέτυχε έναν μέτριο ρυθμό επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα τέλη του 2017, αν και η ανάκαμψη παρέμεινε ανομοιογενής και επιβραδύνθηκε συνολικά από τον Νοέμβριο», σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής της Markit, Tim Moore, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι προοπτικές των επιχειρήσεων για το 2018 παραμένουν σχετικά υποτονικές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης