Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα “stealth” μαχητικά της Κίνας εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω από την Νότια Κορέα;

Τα “stealth” μαχητικά της Κίνας εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω από την Νότια Κορέα;
Ερωτηματικά αν το "αόρατο J-20” παρακολούθησε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ν. Κορέας-ΗΠΑ.
Μια αόριστα διατυπωμένη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (“PLAAF”) έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους διεθνείς αμυντικούς κύκλους.  
Σύμφωνα με την κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα-Πύλη “Sina” τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2017, η «PLAAF» ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο “Weido” ότι αναγνωριστικά αεροσκάφη της πέμπτης γενιάς το “J-20”, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης, απογειώθηκαν από μια αεροπορική βάση στην νότια Κίνα και πέταξαν σε διαδρομές που δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν, “προς περιοχές που δεν είχαν πετάξει ποτέ ξανά”.
Στρατιωτικοί παρατηρητές στην Κίνα πιστεύουν ότι αυτά τα αεροπλάνα εκτέλεσαν διέλευση μέσα από τον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα και την Κίτρινη Θάλασσα. Εκείνο που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι έως τώρα η Σεούλ σιωπά.
Ορισμένοι υποθέτουν ότι τα κορεατικά ραντάρ πρέπει να απέτυχαν να εντοπίσουν τα κινεζικά αναγνωριστικά αεροπλάνα που είχαν ως αποστολή να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την κοινή άσκηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και της Νοτίου Κορέας, για την οποία το Πεντάγωνο έιχε αναπτύξει στην κορεατική χερσόνησο τα κορυφαία αεροπλάνα του, συμπεριλαμβανομένων των «F-22».
“Αν αυτό είναι το θέμα, τότε το μοναδικό κινεζικό αεροπλάνο που είναι τόσο “αόρατο” και μπορούσε να έρθει και να ‘ναι τελείως απαρατήρητο πρέπει να ‘ναι το ‘J-20’”, δήλωσε ένας σχολιαστής.
“Ενα ή δύο ‘J-20’ ίσως να έχουν πετάξει με την ομάδα, η οποία πρώτα κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Σινική Θάλασσα σε περιπολία πτήσης ελεύθερης αεροναυτιλίας, αλλά τότε τα μαχητικά κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά και διαπέρασαν τον εναέριο χώρο της Σεούλ, αξιοποιώντας την -τελευταίας τεχνολογίας- “αόρατη” επικάλυψη τους χωρίς να ενεργοποιήσουν κάποιο συναγερμό στα ραντάρ της Σεούλ”.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η “PLAAF” έχει αρχίσει να αναπτύσσει μια μικρή παρτίδα “J-20”, τα οποία μόλις εισήλθαν σε υπηρεσία το 2017, στην σημαντική αεροπορική βάση της Κανγκζού, στην βόρεια επαρχία της Χεμπέι.
Η Κανγκζού συνορεύει με την Θάλασσα Μποχάι κατά μήκος του κόλπου Κορέας όπως επίσης και με τη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου, αλλά είναι αρκετά ασφαλής καθώς προστατεύεται από τις κινεζικές χερσονήσους Σαντόνγκ και Λιαοντονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης