Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Εντός του 2018 αρχίζουν οι εργασίες για το Ελληνικό – Έχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα

Πιτσιόρλας: Εντός του 2018 αρχίζουν οι εργασίες για το Ελληνικό – Έχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα
Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας
Διαβεβαιώσεις ότι οι εργασίες για το Ελληνικό θα αρχίσουν εντός του 2018 καθώς έχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα παρείχε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ.Πιτσιόρλας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο έργο, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, το οποίο, όπως είπε, «θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σημαντική δυναμική, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας».
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο υφυπουργός Οικονομίας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το σύνολο των δεσμεύσεων της μέχρι τη λήξη του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, αναφέροντας πως μετά την έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία να κάνει επιλογές με ευρύτερα κριτήρια.
«Υπάρχουν θέματα στη φορολογία, για παράδειγμα, και πράγματα που ήταν “αναγκαστικές επιλογές” τα οποία πρέπει να αλλάξουν.
Η έξοδος από τα μνημόνια θα πρέπει να σηματοδοτεί την έναρξη μιας οικονομίας εξωστρεφής, ανταγωνιστικής, που θα στέκεται στα πόδια της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, εκτιμώντας πως έως τη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, που είναι έως το Σεπτέμβριο του 2019, «ο ελληνικός λαός θα δει πολύ σημαντικές αλλαγές».
«Αυτό που δεν θα δει είναι να επιστρέφουμε σε τακτικές του παρελθόντος καθώς από αυτές τις τακτικές ο ελληνικός λαός πλήρωσε πάρα πολλά» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 2019, αλλά και τα αντίμετρα, όπως στις συλλογικές συμβάσεις, τα οποία, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης