Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του 2018

tags :
MarketWatch: Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του 2018
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του MarketWatch, Howard Gold, η οικονομία των ΗΠΑ δε θα παρουσιάσει ύφεση κατά τη διάρκεια του νέου έτους
Τις εκτιμήσεις του για το νέο έτος παρουσίασε σήμερα (3/1) ο αρθρογράφος της MarketWatch και ιδρυτής της GoldenEgg Investing, Howard Gold, τονίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία δεν πρόκεται να παρουσιάσει ύφεση κατά το 2018, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και η παγκόσμια ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Gold, οι προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ φαίνονται ιδιαίτερα ισχυρές, καθώς το καταναλωτικό κλίμα βρέθηκε σε υψηλά 17 ετών των Νοέμβριο του 2017, ενώ οι λιανικές πωλήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένες.
«Βρισκόμαστε σε οικονομική ανάκαμψη από το 2009, αλλά μεγάλο μέρος αυτής της τρέχουσας φάσης ανάπτυξης προήλθε από τις πολιτικές απορρύθμισης της κυβέρνησης Trump και την ελπίδα των περικοπών στη φορολογία των επιχειρήσεων, η οποία έγινε πραγματικότητα στα τέλη του περασμένου έτους», σχολίασε ο Gold, εκτιμώντας ότι η τρέχουσα δυναμική θα συνεχιστεί και το 2018, χωρίς ωστόσο να αναμένει η αύξηση του ΑΕΠ να ανέρχεται σταθερά στο 3% καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Παράλληλα, η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 4%, πιθανότατα αγγίζοντας το 3,8% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2000, χωρίς να υποχωρεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε πλήρη απασχόληση, ενώ οι μισθοί και ο πληθωρισμός δε θα αυξηθούν πολύ.
«Ενδεχομένος να προσεγγίσουμε τον στόχο του πληθωρισμό στο 2% της Federal Reserve, αλλά δε θα τον υπερβούμε», σχολιάζει ο αρθρογράφος του MarketWatch.
Αναφορικά με τα επιτόκια της Fed, εκτιμά ότι θα αυξηθούν τέσσερις φορές κατά το τρέχον έτος, καθώς ο νέος πρόεδρος, Jerome Powell, είναι πιθανό να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της τράπεζας για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων και μείωση του ισολογισμού της Fed, γεγονός που μπορεί να διαφοροποιηθεί μόνο μέσω ενός εκπληκτικά ισχυρού ΑΕΠ ή μιας αύξησης στους μισθούς ή των πληθωρισμό.
Επιπλέον, τα ισχυρότερα εταιρικά κέρδη θα ενισχύσουν περαιτέρω την αύξηση των μετοχών, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, με την άνοδο κατά το 2018 ωστόσο να είναι περισσότερο μετριοπαθής.
Σε ότι το bitcoin, ο Gold εκτιμά ότι η τιμή του θα «συντριβεί», παρά το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα θα εισέλθουν στην αγορά συναλλάγματος κατά τα επόμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι η συντριβή του θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης