Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πτώση του ευρώ στο 1,10 δολ. «βλέπει» η BofA Merrill Lynch - Αμφισβητεί συνέχιση του ράλι

Πτώση του ευρώ στο 1,10 δολ. «βλέπει» η BofA Merrill Lynch - Αμφισβητεί συνέχιση του ράλι
Απαισιόδοξη για το ευρώ εμφανίζεται η Bank of America Merrill Lynch, εκφράζοντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί το ράλι και το 2018
Απαισιόδοξη για το ευρώ εμφανίζεται η Bank of America Merrill Lynch, εκφράζοντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί το ράλι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και το 2018.
Το ευρώ βρίσκεται κοντά σε 3ετή υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, ενώ το 2017 αναδείχθηκε στο νόμισμα με την καλύτερη επίδοση.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ράλι θα συνεχιστεί και το 2017, αν και ίσως με έναν πιο αργό ρυθμό.
Σύμφωνα με τη Rabobank, «υποθέτοντας ότι πολλά καλά νέα έχουν ήδη τιμολογηθεί, αναμένουμε τα κέρδη του ευρώ να επιβραδυνθούν φέτος».
«Ωστόσο, αναθεωρήσαμε την 6μηνιαία πρόβλεψή μας για το ευρώ στο 1,22 δολ. και βλέπουμε την πιθανότητα να φτάσουμε στο 1,24 δολ. μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσαν οι αναλυτές της Rabobank.
Κόντρα στο κλίμα, δύο αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, συμβουλεύουν τους πελάτες τους να προετοιμαστούν για μια πτώση 10 σεντς, στο 1,10 δολ. κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018.
Ο Athanathios Vamvakidis και ο John Shin γράφουν συγκεκριμένα:
«Είμαστε bearish [για το πρώτο εξάμηνο]: έχει ξεπεράσει τα δεδομένα, η αγορά είναι long και υποτιμά τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed και την αμερικανική φορολογική μεταρρύθμιση.
Είμαστε αισιόδοξοι για τον αντίκτυπο της αμερικανικής φορολογικής μεταρρύθμισης στο δολάριο, τόσο λόγω των δημοσιονομικών κινήτρων όσο και λόγω των ροών επαναπατρισμού κεφαλαίων.
Οι απόψεις μας σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ διαφέρουν ουσιαστικά από τον μέσο όρο, που σε γενικές γραμμές κάνει λόγο για έναν μεικτό αντίκτυπο».
Μετά από αυτό, οι αναλυτές της BofA αναμένουν ότι το ευρώ θα ανακάμψει, ως αποτέλεσμα της κίνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμούν ότι το ευρώ θα επανέλθει περίπου στα επίπεδα στα οποία βρίσκεται τώρα.
Αλλά προς το παρόν, αναμένουν ότι το δολάριο θα κυριαρχήσει, προσθέτοντας ότι καθώς η Γερμανία (ακόμα) δεν διαθέτει κυβέρνηση και η Ιταλία προχωρά σε εκλογές, υπάρχουν πολλά περιθώρια για την τοπική πολιτική να ασκήσει πιέσεις στο ευρώ.
Το ευρώ υποχωρεί σήμερα έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας περί τις 14:15 απώλειες 0,3%, κινούμενο στο 1,202 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης