Διεθνή

ΗΠΑ: Μικτά πρόσημα στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το Δεκέμβριο 2017

ΗΠΑ: Μικτά πρόσημα στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το Δεκέμβριο 2017
Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2017, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελήθηκαν από τη συνεχή μετατόπιση των καταναλωτών από τα επιβατικά αυτοκίνητα στα πιο κερδοφόρα φορτηγά και στα SUV
Μικτά στοιχεία για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο 2017, ανακοίνωσαν οι μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017, βοηθούμενες εν μέρει από τις μεγάλες εκπτώσεις, που αποσκοπούσαν στην πώληση των οχημάτων από τους αντιπροσώπους, μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Δεκέμβριος έφθασε το ανώτατο όριο για τις πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ, ενώ τα τελικά στοιχεία για το 2017 - τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί - είναι πιθανόν μακριά από το ρεκόρ των 17,55 εκατομμυρίων οχημάτων που πουλήθηκαν το 2016.
Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2017, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελήθηκαν από τη συνεχή μετατόπιση των καταναλωτών από τα επιβατικά αυτοκίνητα στα πιο κερδοφόρα φορτηγά και στα SUV.
Οι αναλυτές της βιομηχανίας αναμένουν χαμηλότερες πωλήσεις το 2018, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και στην αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των μηνιαίων πληρωμών για τους καταναλωτές και στη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.
Οι εκπτώσεις για τους καταναλωτές παραμένουν επίσης ανησυχητικές.
Εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 10% της τιμής του οχήματος θεωρούνται μη συμφέρουσες για τις τιμές μεταπώλησης και το Δεκέμβριο, οι συμβουλευτικές εταιρείες του κλάδου J.D. Power και LMC, εκτιμούσαν ότι οι εκπτώσεις υπερέβησαν το 10% για τη 17η φορά τους τελευταίους 18 μήνες.
Η General Motors ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων κατά 3,3% τον Δεκέμβριο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων στόλου (μεγάλες παραγγελίες από εταιρείες ενοικίασης, υπηρεσίες και από επιχειρήσεις για εταιρικά οχήματα) στις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.
Οι πωλήσεις λιανικής της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1,8% το Δεκέμβριο 2017.
Για ολόκληρο το 2017, οι πωλήσεις της GM μειώθηκαν κατά 1,3%.
Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι η μέση τιμή της πώλησης της έφτασε τα 35.400 δολάρια, πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου των 31.600 δολαρίων.
Η νούμερο 1 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι αναμένει τις πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ το 2018 "στην περιοχή των 16 εκατομμυρίων μονάδων".
"Φέτος, πολλοί καταναλωτές θα δουν αύξηση των αποδοχών τους λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της GM, Mustafa Mohatarem.
"Η μεταρρύθμιση θα διατηρήσει την οικονομία και θα συμβάλει στην διατήρηση των πωλήσεων σε πολύ υγιή επίπεδα, ακόμη και όταν η Fed αυξήσει τα επιτόκια".
Η Ford ανακοίνωσε αύξηση 0,9% στις πωλήσεις για το Δεκέμβριο, μία αύξηση που οδηγήθηκε από την αύξηση των πωλήσεων του στόλου κατά 17%.
Η νούμερο 2 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% και ότι οι κερδοφόρες πωλήσεις φορτηγών ήταν 1% χαμηλότερες από ότι τον Δεκέμβριο του 2016.
Η Fiat Chrysler παρουσίασε μείωση 11% για το μήνα, με τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 3%.
Οι πωλήσεις του στόλου μειώθηκαν κατά 42%.

www.bannkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης