Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Venus Capital: Τα δύο μεγαλύτερα μακροοικονομικά ρίσκα για την Ινδία το 2018

tags :
Venus Capital: Τα δύο μεγαλύτερα μακροοικονομικά ρίσκα για την Ινδία το 2018
Venus Capital: Τα δύο μεγαλύτερα μακροοικονομικά ρίσκα για την Ινδία το 2018
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η επιθετική νομισματική πολιτική από την Kεντρική Tράπεζα της χώρας είναι οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικονομία της Ινδίας το 2018, τονίζει σε ανάλυσή της η Venus Capital.
Η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου "αφορά" άμεσα την Ινδία.
Η Ινδία είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως και οι αυξανόμενες τιμές ενδέχεται να οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό.
Δεδομένου ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προκύψει το 2018, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας θα υιοθετήσει μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική.
Αυτές οι παγκόσμιες προκλήσεις σημαίνουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια της.
Πέραν των κινδύνων, ορισμένες θετικές οικονομικές ειδήσεις έχουν βγει από την Ινδία τις τελευταίες ημέρες.
Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ινδίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε πέντε χρόνια το Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη (2/1).
Ο δείκτης Managers 'Purchasing Managers' Nikkei-Markit Manufacturing αυξήθηκε σε 54,7 τον Δεκέμβριο, στα 52,6 το Νοέμβριο του 2017.
Η Ινδία θα καταστεί επίσης η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία τιμολογημένη σε δολάρια το 2018, σύμφωνα με πρόβλεψη του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών.
Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, η συμβουλευτική εταιρεία ανέμενε ότι η Ινδία θα ξεπεράσει τη Βρετανία και τη Γαλλία το 2018.
Ο εφικτός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ από 7% έως 7,5% το 2018.
Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η αύξηση του ΑΕΠ της Ινδίας το 2017 ήταν 6,7%, από 7,1% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης