Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke Investment Group: Το 2018 θα ακολουθήσουν περαιτέρω «κραχ» στο Bitcoin

tags :
Bespoke Investment Group: Το 2018 θα ακολουθήσουν περαιτέρω «κραχ» στο Bitcoin
Δυσοίωνο το μέλλον του Bitcoin, σύμφωνα με τη Bespoke Investment
Οι ασύλληπτες πτώσεις στην τιμή του Bitcoin και η υψηλή μεταβλητότητα θα αποτελέσουν ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, εκτιμούν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Bespoke Investment Group, σχολιάζοντας ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει περάσει στη φάση της «φούσκας».
Το επικρατέστερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει βιώσει κάποιες ογκώδεις μεταβολές των τιμών τους τελευταίους μήνες.
Από τα μέσα του Δεκεμβρίου, από περίπου 10.000 δολάρια σκαρφάλωσε σε περίπου 20.000 δολάρια, για να υποχωρήσει δραματικά, στα περίπου 14.000 δολάρια, λίγο αργότερα.
Πλέον, διαπραγματεύεται στα 14.957 δολάρια ανά μονάδα.
Στον ακόλουθο πίνακα, η Bespoke παρουσίασε τη δραστηριότητα του Bitcoin στις 90 ημέρες πριν από την άνοδο στο ιστορικό υψηλό κορυφής, καθώς και τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει σε χαμηλά μεταξύ των «κορυφών».
Τον περασμένο Νοέμβριο, η Bespoke Investment Group προειδοποιούσε για κακό τέλος στην «υπόθεση» του Βitcoin, όπως συνέβη και με την τεχνολογική «φούσκα» του 2000.



«Βλέπετε μια κλασσική περίπτωση αγέλης που έχει ωθήσει ολόκληρο τον κόσμο σε μια φούσκα, που αναμένεται να σκάσει κάποια στιγμή», αναφερόταν σε σχετική ανάλυση της Bespoke.
«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η τρέλα με το Βitcoin», επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ βλέπουν ομοιότητες μεταξύ αυτής της κατάστασης και της τεχνολογικής φούσκας της δεκαετίας του 1990.
Μάλιστα, οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν την περίπτωση της Overstock.com μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει υποχωρήσει από τα 72 δολ. ανά μετοχή το 2004 στα 15 δολ. τον περασμένο Ιούλιο.
Στη συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι η Overstock είχε εμπλακεί με την τεχνολογία blockchain, αποδεχόμενη το Βitcoin στην πλατφόρμα της.
Μετά το τέλος Ιουλίου, η Overstock έχει ενισχυθεί κατά 18%, ενώ αντίστοιχη είναι η πορεία της Square.
«Η πορεία που έχουν ακολουθήσει μετοχές όπως η Overstock και η Square μας θυμίζουν την εικόνα των τεχνολογικών μετοχών στο τέλος της δεκαετίας του 1990μ κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας», σημειωνόταν στη σχετική ανάλυση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης