Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε ιστορικό υψηλό η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών (και) τον Δεκέμβριο 2017

tags :
Moody's: Σε ιστορικό υψηλό η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών (και) τον Δεκέμβριο 2017
Νέο ιστορικό υψηλό για την εταιρική ρευστότητα στις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο 2017
Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 2,5% διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο 2017 η τιμή του δείκτη LSI (Liquidity-Stress Indicator) που συντάσσει η Moody's για τη ρευστότητα των εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, «σπάζοντας» την επίσης ιστορικά χαμηλή επίδοση του 2,7% ένα μήνα νωρίτερα (ίδια ήταν η επίδοση και για τον Οκτώβριο 2017).
Κάθε φορά που το ποσοστό του LSI (αφορά μόνο τις αξιολογούμενες εταιρείες) αυξάνεται, η ρευστότητα υποχωρεί, και αντίστροφα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η ρευστότητα εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τη μέτρια οικονομική ανάπτυξη των Η.Π.Α. αλλά και την αυξημένη πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Παρά το υγιές σκηνικό, ο LSI πιθανότατα θα αυξηθεί ελαφρά εντός του 2018, υποκινούμενος από τα υψηλότερα επιτόκια και την πιθανή περικοπή της δυνατότητας έκπτωσης του φόρου, στο πλαίσιο της φορολογικής αναθεώρησης από την αμερικανική κυβέρνηση, επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται ότι η Moody's υπολόγιζε στο μόλις 3,2% το ποσοστό αθέτησης πληρωμών -χρεογράφων- από τις αμερικανικές -μη χρηματοπιστωτικές- εταιρείες τον περασμένο Νοέμβριο, με την εκτίμηση για τον Οκτώβριο του 2018 να διαμορφώνεται στην ιστορικά χαμηλή επίδοση του 2,1%!
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει το ποσοστό αθετήσεων πληρωμών ομολόγων για τις αμερικανικές εταιρείες -επενδυτικής κλίμακας- να συρρικνωθεί στο 2,3% τον Σεπτέμβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης