Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ανάπτυξη έως 2,7% για τις ΗΠΑ το 2018 – Στο 2,3% η αύξηση του ΑΕΠ το 2019

tags :
BofA: Ανάπτυξη έως 2,7% για τις ΗΠΑ το 2018 – Στο 2,3% η αύξηση του ΑΕΠ το 2019
Συνέχεια στην ενίσχυση των εταιρικών κερδών στον S&P 500 «βλέπει» η Bank of America Merrill Lynch
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση του στόχου για τα κέρδη των εισηγμένων του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 το 2018, προχώρησαν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, στα 153 δολάρια (συνολικά) ανά μετοχή.
Η επενδυτική τράπεζα επικαλείται όχι μόνο την οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τη φορολογική μεταρρύθμιση που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι του Donald Trump.
Η τράπεζα επικαλέστηκε και το παράδειγμα της φορολογικής μεταρρύθμισης του 1986.
Η μεγαλύτερη επίπτωση στα κέρδη από τη μεταρρύθμιση προέρχεται από τη μείωση του ομοσπονδιακού φορολογικού συντελεστή από 35% σε 21%, που αντιπροσωπεύει περίπου 10 δολάρια από την αύξηση των 14 δολαρίων.
Οι αγοραπωλησίες αντιπροσωπεύουν τρία (3) δολάρια από την αύξηση, με κάποιες μικρές αντισταθμίσεις από τον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή και το ανώτατο όριο επί των εκπτώσεων τόκων, επισημαίνεται.
Επίσης, η Bank of America υποστηρίζει ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη θα μπορούσε να ωθήσει τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα από ό,τι αναμένεται, γεγονός που θα μπορούσε αποτελέσει «φρένο» για την εγχώρια οικονομία.
Οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναμένουν μόνο μια μέτρια ώθηση στην αύξηση του ΑΕΠ από τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα επόμενα δύο χρόνια, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται σε 2,6-2,7% το 2018 και 2,2-2,3% το 2019.
Επιπλέον, η τράπεζα σημειώνει πως (και) το 2018 αναμένεται να συνεχιστούν τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών.
Ειδικότερα, ενώ ένας δείκτης σχετικά με την επενδυτική ευφορία έχει αυξηθεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δεν έχει φτάσει σε σημείο που θα προμηνύεται ύφεση.
Στην πραγματικότητα, όταν ο λεγόμενος Sell Side Indicator έχει υπάρξει σε αυτό το επίπεδο κατά το παρελθόν, έχει προηγηθεί μια 12μηνη απόδοση της τάξης του 19%.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο S&P 500 θα φτάσει στο τέλος του έτους στις 3.200 μονάδες.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει πόσο μακριά είναι οι επενδυτές από την υπερβολική ευφορία.
Μόνο όταν ο Sell Side Indicator αναρριχηθεί πάνω από την κόκκινη γραμμή, αναβοσβήνει ένα σήμα «sell» και όπως φαίνεται αυτό το σημείο είναι ακόμα μακριά.

Screen Shot 2018 01 02 at 3.46.33 PM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης