Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Οδεύει ολοταχώς για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας

tags :
ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Οδεύει ολοταχώς για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας
Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η τιμή πώλησης του ακινήτου στην Κρήτη
ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Οδεύει ολοταχώς για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας

Όταν είχαμε πρωτοαναφερθεί στην μετοχή της εταιρείας αυτή διαποραγματευόταν γύρω από το ένα ευρώ. Τώρα και μετά από σχεδόν 8 χρόνια, η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 5,0000 ευρώ και οδεύει ολοταχώς για ρεκόρ κερδοφορίας (εκτίμηση για 9 εκατ.).

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η τιμή πώλησης του ακινήτου στην Κρήτη, από όπου μπορεί να έχουμε σημαντικές εκπλήξεις, καθώς ακούγεται ότι το τίμημα υπερβαίνει σημαντικά τα 5 εκατ., που ήταν αποτιμημένο το εν λόγω ακίνητο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε και άλλες εκπλήξεις από το άλλο πολύ μεγάλο ακίνητο (ξενοδοχείο) της εταιρείας στην Κρήτη, το οποίο μάλιστα επεκτείνεται και θα είναι λειτουργικό με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου (μόνο η αποτίμηση του εν λόγω ακινήτου καλύπτει άνετα την κεφαλαιοποίηση των 75 εκατ. και δωρίζονται ο βιομηχανικός και ο ενεργειακός κλάδος των 15,5 MWΦ/Β).

Με δεδομένη την εξαιρετικά χαμηλή αποτίμηση για μία εξαγωγική εταιρεία και το γεγονός ότι με την πώληση ακινήτου, ο καθαρός δανεισμός μηδενίζεται δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την υιοθέτηση μιας γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής εκ μέρους της εταιρείας. (Ρ/Ε17: 8,5 , P/BV:0,7)

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης