Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Dubai Financial Group αποχώρησε από την MIG…γιατί κλείνει ως εταιρία και ο ρόλος του γερμανού Muller στην μετοχή

Το Dubai Financial Group αποχώρησε από την MIG…γιατί κλείνει ως εταιρία και ο ρόλος του γερμανού Muller στην μετοχή
Με την άμεση και ολοκληρωτική αποχώρηση του Dubai ο τίτλος της MIG λογικά ανασαίνει και ίσως δούμε κάποιας μορφής ανατιμητική κερδοσκοπία.
Η απόφαση αποχώρησης του Dubai Financial Group από την MIG (Marfin Investment Group) δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση κεραυνώ εν αιθρία.
 Για όσους παρακολουθούν στενά τον όμιλο της MIG….το Dubai ήθελε να αποχωρήσει ακόμη και την εποχή που ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος.
Το Dubai ήταν επί πολλά χρόνια στρατηγικός επενδυτής στην MIG αλλά μετά την τεράστια οικονομική κρίση το Dubai Financial Group πουλούσε όλες τις συμμετοχές του.
Στο πλαίσιο αυτό το 2016 πούλησε το 11,8% της EFG Hermes στην Natixis έναντι 108 εκατ δολαρίων.
Το Dubai Financial Group που ανήκει στο Dubai Group συνεχίζει τις πωλήσεις.
Η Dubai Banking group θυγατρική του ομίλου πούλησε το 48,3% στο Shuaa Capital στο Abu Dhabi Financial Group.
Το Dubai Financial Group είχε εξετάσει εδώ και πολύ καιρό την αποχώρηση του από την MIG ενώ είχε διαφωνήσει ξεκάθαρα και στις διαδικασίες που είχε ακολουθήσει η Πειραιώς με το ομολογιακό.
Πέραν αυτών το Dubai Financial Group μέσω της πολιτικής μείωσης του ποσοστού του στην MIG είχε στείλει το μήνυμα στην αγορά ότι αποχωρεί.
Αυτό που ίσως γνωρίζουν λίγοι είναι ότι μετά την οικονομική κατάρρευση του Dubai η εταιρία συμμετοχών Dubai Financial Group είχε πλήρως απαξιωθεί και μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι υπήρχε ένα στέλεχος από το Dubai Group που το εκπροσωπούσε και…μια γραμματέας.
Ουσιαστικά είχαν απομείνει δύο άτομα.
Με την αναφορά αυτή δεν απαξιώνουμε το Dubai Financial Group αλλά επί της ουσίας εταιρία δεν υφίστατο.
Μάλιστα όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές προσεχώς θα κλείσει, θα πάψει να υφίσταται το Dubai Financial Group.
Το Dubai με ανακοίνωση του στις 3 Ιανουαρίου 2018 γνωστοποίησε ότι πούλησε 93,409 εκατ μετοχές εκ των οποίων τα 90,753 εκατ μετοχές της MIG ή 9,65% αγοράστηκε από ομάδα επενδυτών, με επικεφαλής τον γερμανό Jochen Muller.
Υπάρχει μια μη επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι το Dubai δεν πήρε τα 11 εκατ ευρώ που αναλογούν από την πώληση του 9,65% των μετοχών της MIG στον γερμανό επενδυτή Jochen Muller γιατί υπήρχαν οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ του Muller και του Dubai και έτσι αν όχι συμψηφίστηκαν αλλά μέρος αυτών έκλεισε.
Με βάση ορισμένες σοβαρές ενδείξεις ο Γερμανός επενδυτής εμφανίζεται φιλικός στο project της MIG, πιστεύει ότι έχει επενδυτικές και χρηματιστηριακές προοπτικές.
Να σημειωθεί ότι η MIG με 939,51 εκατ μετοχές και χρηματιστηριακή τιμή 0,1318 ευρώ εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 123  εκατ ευρώ.
Είναι αληθές ότι δύο παράγοντες διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο στην πορεία της μετοχής.
Η απόφαση της Πειραιώς να προχωρήσει σε ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές
Και η απόφαση του Dubai να πουλάει στο χρηματιστήριο μετοχές της MIG.
Με την άμεση και ολοκληρωτική αποχώρηση του Dubai ο τίτλος της MIG λογικά ανασαίνει και ίσως δούμε κάποιας μορφής ανατιμητική κερδοσκοπία.
Να σημειωθεί δε…ότι τελευταία η μετοχή της MIG έδειχνε καλή συμπεριφορά κυρίως γιατί προσπαθούσε η μετοχή να κλείσει το τεράστιο χάσμα αποτίμησης με τις θυγατρικές.
Η χρηματιστηριακή αξία των θυγατρικών και συμμετοχών π.χ. Υγεία, Attica Group κ.α. είναι πολλαπλάσια της χρηματιστηριακής αξίας της MIG οπότε κάποιοι έπαιξαν το σενάριο ότι αφού αυξάνεται η αξία των συμμετοχών θα αυξηθεί και η αξία της μητρικής MIG.
To bankingnews ίσως είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που ασχολείται τόσο συστηματικά με την MIG από το 2006 και έκτοτε την περίοδο των μεγάλων υποαξιών συνεχίζαμε να ασχολούμαστε με τον όμιλο δημοσιογραφικά όχι μόνο λόγω του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και του γεγονότος ότι οι εταιρίες του ομίλου MIG έχουν πραγματική αξία.
To βέβαιο είναι ότι η χρηματιστηριακή αξία της MIG δεν μπορεί να είναι στα 123 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης