Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ποσό - ρεκόρ των 135 δισ. δολ. θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές για το 2017, λόγω τυφώνων

Το ποσό - ρεκόρ των 135 δισ. δολ. θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές για το 2017, λόγω τυφώνων
Στο ρεκόρ των 135 δισ. δολ. θα ανέλθει το ποσό που θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για το 2017, μετά τους τυφώνες
Στο ρεκόρ των 135 δισ. δολ. θα ανέλθει το ποσό που θα πληρώσουν σε αξιώσεις αποζημιώσεων οι ασφαλιστικές εταιρείες για το 2017, μετά τους τυφώνες, τους σεισμούς και τις πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Αμερική, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα (04/01/2018).
Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Munich Re, στην ετήσια της επισκόπηση φυσικών καταστροφών, ανέφερε επίσης ότι οι συνολικές ζημίες του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ήταν ασφαλισμένες, ανήλθαν σε 330 δισ. δολ. - το δεύτερο χειρότερο ποσό στην ιστορία μετά το 2011, όταν σεισμός και τσουνάμι έπληξαν την Ιαπωνία .
Αν και τα ατομικά γεγονότα δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν άμεσα με την κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη παίζει ρόλο, δήλωσε η Munich Re, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένονται συχνότερα ακραία γεγονότα στο μέλλον.
Οι τυφώνες του περασμένου έτους Harvey, Irma και Maria στις ΗΠΑ και στην Καραϊβική, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και οι σεισμοί στο Μεξικό είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν ζωές και να καταστραφούν σπίτια και υποδομές, ενώ ταρακούνησαν τις παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες.
Η Munich Re και η Hannover Re έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για πλήγμα στα κέρδη τους.
Τον Δεκέμβριο, η Swiss Re εκτίμησε ότι οι παγκόσμιες ζημίες από ασφαλισμένες καταστροφές θα διαμορφωθούν στα 136 δισ. δολ. για το 2017, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό για τον κλάδο, με τις ΗΠΑ να πλήττονται περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης