Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley Wealth Management: Μηδενίζει την έκθεσή της σε junk ομόλογα - Προειδοποιεί για ύφεση

Morgan Stanley Wealth Management: Μηδενίζει την έκθεσή της σε junk ομόλογα - Προειδοποιεί για ύφεση
Μηδενίζει την έκθεσή της σε junk ομόλογα η Morgan Stanley Wealth Management, προειδοποιώντας για ύφεση
Είναι πολύ αργά σε αυτόν τον κύκλο της αγοράς να στοιχηματίζετε σε ομόλογα υψηλής απόδοσης, σύμφωνα με τη Morgan Stanley Wealth Management.
Έτσι, ο βραχίονας διαχείρισης χρημάτων αξίας 2 τρισ. δολ. «ξεφορτώνεται» τα junk ομόλογα της.
«Αληθεύει ότι οι φορολογικές περικοπές αναμένεται να “ρίξουν” φρέσκο momentum σε μετοχές υψηλού επιπέδου, αλλά η ώθηση μπορεί να είναι βραχύβια και να κρύψει αδυναμίες στους ισολογισμούς των εταιρειών», ανέφερε ο Mike Wilson, επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley Wealth Management, σε χθεσινό (03/01/2018) του σημείωμα προς τους πελάτες του.
«Αν και οι φορολογικές περικοπές που μόλις εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερη ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, μπορεί επίσης να προκαλέσουν υπερβολές που συνήθως βλέπουμε πριν από μια ύφεση - κάτι που οι πιστωτικές αγορές αντιλαμβάνονται πριν από τις μετοχές», πρόσθεσε.
«Πρόσφατα μειώσαμε τις εναπομείνασες θέσεις σε ομόλογα υψηλής απόδοσης στο μηδέν, καθώς προετοιμαζόμαστε για μια υποβάθμιση των κερδών χαμηλότερης ποιότητας στις ΗΠΑ, που οφείλονται σε χαμηλότερα λειτουργικά περιθώρια».
Βρίσκοντας στήριξη στα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα, οι διεθνείς αγορές απογειώθηκαν στο ξεκίνημα του 2018.
Ο δείκτης MSCI All-Country World έχει ενισχυθεί κατά 1,6% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, διαπραγματευόμενος σε ιστορικά υψηλά.
«Καθώς πλησιάζει το αποκορύφωμα του κύκλου, οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τουλάχιστον μία διόρθωση των παγκόσμιων μετοχών φέτος», προειδοποίησε ο Wilson.
Αν και η Morgan Stanley δεν αναμένει ύφεση το 2018, βλέπει τους κινδύνους να αυξάνονται.
Μεταξύ της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και των λιγότερων θετικών εκπλήξεων όσον αφορά στα κέρδη και στα οικονομικά στοιχεία, οποιαδήποτε παραμένουσα ανοδική πορεία θα είναι πιθανώς κερδοσκοπική, σύμφωνα με την εταιρεία.
«Νομίζουμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσουμε χρήματα το 2018 και το 2019 από ό,τι το 2016 και το 2017, καθώς ο κίνδυνος ύφεσης και η καθαρή bear market πλησιάζουν», γράφει ο Wilson.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης