Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Εξαιρετικά ατυχής ιδέα ενδεχόμενη δίκη των 8 Τούρκων στην Ελλάδα

Λοβέρδος: Εξαιρετικά ατυχής ιδέα ενδεχόμενη δίκη των 8 Τούρκων στην Ελλάδα
«Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για ενδεχόμενο εκδίκασης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα συνιστούν την επιτομή της ανευθυνότητας σε θέματα μείζονος σημασίας», τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Δηλαδή τι εννοεί ο κ.Κοντονής;.
Να αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα της ελληνικής πολιτείας για την απόπειρα ανατροπής της Κυβέρνησης της Τουρκίας και για ενδεχόμενη συμμετοχή των οκτώ εμπλεκομένων σε αυτήν;
Θα αναθέσει δηλαδή στην ελληνική Δικαιοσύνη η Κυβέρνηση την απόφανση αν αυτό που έγινε στην Τουρκία ήταν πραξικόπημα ή όχι και αν οι οκτώ είχαν εμπλοκή, αν ήταν πολιτικοί εγκληματίες ή τρομοκράτες κ.ο.κ.;
Πρόκειται για εξαιρετικά ατυχή ιδέα, η οποία θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται η Κυβέρνηση να λύσει».
Νωρίτεραμ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε αναφέρει ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρεί, ενάντια σε βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ότι μπορεί να αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να δικάζει και να καταδικάζει η ίδια».
Όπως αναφέρει, αυτό προκύπτει από το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό.
«Η κυβέρνηση “αποφάσισε” πως ο Τούρκος αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα και ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι πολιτικά, αλλά συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας κοκ.
Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αποκαλύπτεται σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τον ακραίο κυνισμό της.
Οι δε απόψεις της περί δικαιωμάτων και κράτους δικαίου αποκαλύπτονται κι αυτές ψευδείς και προσχηματικές» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.
Καταλήγοντας αναφέρει, ότι είναι εξουσιομανείς και αποτελούν όνειδος για το κράτος Δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης