Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Έγκριση του μηχανισμού δημοπρασιών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ΥΠΕΝ: Έγκριση του μηχανισμού δημοπρασιών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΥΠΕΝ: Έγκριση του μηχανισμού δημοπρασιών για ανανεώσιμες πηγές
Το προσεχές διάστημα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες διενέργειας των διαγωνισμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το προσεχές διάστημα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες διενέργειας των διαγωνισμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της έγκρισης του ελληνικού μηχανισμού των δημοπρασιών από την Κομισιόν.
Η έγκριση ανακοινώθηκε σήμερα (4/1) από την ΕΕ και αφορά τον μηχανισμό, μέσω του οποίου θα δίνεται στο εξής η στήριξη σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ), καθώς και στις μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).
Σημειώνεται, ότι το 2018 θα πραγματοποιηθούν χωριστές δημοπρασίες για εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ενώ από το 2019 θα πραγματοποιούνται κοινές δημοπρασίες για τις δύο τεχνολογίες, με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού και τη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα.
Η εισαγωγή των λοιπών τεχνολογιών ΑΠΕ σε ανταγωνιστικές δημοπρασίες θα γίνεται αφού αυτές ωριμάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης