Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για πΓΔΜ: Η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική

Κουτσούμπας για πΓΔΜ: Η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ’92 για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ’92 για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, δήλωσε σήμερα (04/01/2018) ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική.
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ‘92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».
«Εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων - που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί - και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό “διαίρει και βασίλευε” ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού.
Και βέβαια όλες αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, πάντα εκφράζονται με σφοδρότητα και οξύτητα και θα υπάρχουν όσο δεν λύνεται το ουσιαστικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο γγ του ΚΚΕ.
Κατά τον ίδιο, ακόμα κι αν λυθεί το θέμα της ονομασίας, «μπορεί να υπάρχει αλυτρωτισμός, μπορεί εθνικιστικές εξάρσεις κατά διαστήματα» από την πλευρά των Σκοπίων.
«Άλλωστε το ζήτημα συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί περί αυτού πρόκειται τώρα, η κυβέρνηση ως τέτοιος μεσολαβητής, με αφορμή το πρόβλημα του ονόματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί, έτσι ώστε να μπορεί να μπει τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ η γειτονική δημοκρατία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης