Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Είναι ντροπή για την ελληνική διπλωματία που ένα κρατίδιο του 1941 κερδίζει την «Μακεδονία»

Είναι ντροπή για την ελληνική διπλωματία που ένα κρατίδιο του 1941 κερδίζει την «Μακεδονία»
Η FYROM θα πρέπει να αναγνωρίσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να σταματήσει αυτά τα αισχρά προσπαθώντας να αποκτήσει εθνική συνείδηση κλέβοντας την ιστορία της Ελλάδος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Μακεδονία με όρους ιστορικούς και γεωγραφικούς είναι ελληνική.
Ακόμη και όσοι προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία όπως οι σλαβόφωνοι και αλβανόφωνοι της FYROM και καταφεύγουν σε κωμοκοτραγικά επιχειρήματα ή κατασκευάζοντας σε κάθε πλατεία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να διαμορφώσουν εθνική συνείδηση…..αναγνωρίζουν…την ελληνική Μακεδονία.
Το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ή FYROM επανέρχεται στο προσκήνιο αλλά το όνομα Μακεδονία είναι χαμένη υπόθεση.
Η Χρυσή Αυγή με σαφή τρόπο και οι ΑΝΕΛ με κάποιο τρόπο…δηλώνουν αντίθετοι στον όρο Μακεδονία.
Το πρόβλημα είναι ότι εάν προκύψει τελικώς συμφωνία για το όνομα θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό π.χ. Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη.
Εάν δει κανείς ιστορικά τα γεγονότα ζήτημα πολλαπλής Μακεδονίας ανέκυψε το 1941 όπου το κομουνιστικό καθεστώς της Γιουγκοσλαβίας έθεσε θέμα για την Μακεδονία του Βαρδάρη ή Νότιο Σερβία την σημερινή FYROM.
Με τον όρο Μακεδονία νοείται η περιοχή που επεκτείνεται σε 3 χώρες με την μεγαλύτερη βεβαίως την Ελληνική Μακεδονία ή Αιγαιακή Μακεδονία όπου την αποκαλούσαν οι Γιουγκοσλάβοι προφανώς επειδή είχαν αλυτρωτικές βλέψεις.
Το 1941 προέκυψε η Μακεδονία του Βαρδάρη ενώ υπάρχει και η Μακεδονία του Πιρίν στο Μπλαγκόεβγκραντ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που έβαλε τις βάσεις…για το μέλλον στο ανοικτό ζήτημα του ονόματος της FYROM.
Η Ελλάδα θα αποδεχόταν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Με πιέσεις από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ…η FYROM αυτό το κρατίδιο του 1941 θα καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση του όρου Μακεδονία.
Ούτως ή άλλως διεθνώς πλέον ονομάζεται Μακεδονία η FYROM.
Η ορθή εθνικά θέση για την Ελλάδα θα ήταν να μην αποδεχθεί όρο Μακεδονία στο όνομα της FYROM αλλά στρατηγικά θα ήταν λανθασμένη τακτική καθώς στο όνομα FYROM περιλαμβάνεται η Μακεδονία.
Η Βόρειος Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία ή Σλαβική Μακεδονία ή Γιουγκοσλαβική Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη θα μπορούσε να εξεταστεί αν και το Βόρειος Μακεδονία δηλαδή ο γεωγραφικός προσδιορισμός ίσως είναι πιο ρεαλιστικός.
Το ηθικό δίδαγμα από την ιστορική περιπέτεια για το όνομα της FYROM είναι ότι η επιμονή, εμμονή και η προπαγάνδα μπορεί να κερδίσει ακόμη και την ιστορία.
Ιστορικά είναι λάθος αλλά εάν τελικώς αναγνωριστεί επίσημα η λέξη Μακεδονία στην FYROM αυτό που θα κερδίσει η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η κατάργηση των αλυτρωτικών βλέψεων αυτά είναι ανοησίες.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την FYROM.
Η FYROM θα πρέπει να αναγνωρίσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να σταματήσει αυτά τα αισχρά προσπαθώντας να αποκτήσει εθνική συνείδηση κλέβοντας την ιστορία της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης