Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Λιγότερο δημοφιλής από ποτέ ο Martin Schulz – Κατρακύλησε στο 30% η δημοτικότητα του

tags :
Γερμανία: Λιγότερο δημοφιλής από ποτέ ο Martin Schulz – Κατρακύλησε στο 30% η δημοτικότητα του
Το 49% των Γερμανών πιστεύει ότι η Merkel πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία της
Ολοένα και χειρότερα εξελίσσονται τα πράγματα για τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Martin Schulz, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του να πέφτει κατακόρυφα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD,η δημοτικότητα του Schulz υποχώρησε κατά εννέα μονάδες από τον περασμένο μήνα, στο 30% με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο δημοφιλής από ποτέ.
Η δημοτικότητα του συμπροέδρου των Πρασίνων Cem Ozdemir ανέρχεται στο 53% (-4), της καγκελαρίου Angela Merkel στο 52%, του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer στο 34% (+3).
Λιγότερο δημοφιλείς από τον Schulz είναι ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Christian Lindner με 27% (-1) και η επικεφαλής της Κ.Ο. της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Alice Weidel με 9% (-3).
Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 33%, ενώ το SPD παραμένει στο 21%.
Η AfD συγκεντρώνει 13% - όσο και τον περασμένο μήνα - η Αριστερά χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 9%, ενώ οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 11%.
Η προοπτική ωστόσο του «μεγάλου» συνασπισμού φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ιδιαίτερα ελκυστική για τους πολίτες, που δηλώνουν σε ποσοστό 52% ότι την θεωρούν «λιγότερο καλή» ή «κακή», έναντι 45% που την περιγράφει ως «καλή» η «πολύ καλή».
Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 54% δηλώνει ότι θα προτιμούσε νέες εκλογές, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.
Σε ό,τι αφορά την καγκελάριο, το 49% πιστεύει ότι θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης