Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 4 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 4 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI
Η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2017
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/1) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των εμπορικών κτηρίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον Νοέμβριο του 2017, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη τιμή του από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, ο δείκτης παραμένεινε αρκετά κοντά στον μέσο όρο του 2017, ο οποίος ήταν 54,3 μονάδες, ολοκληρώνοντας το έτος με την καλύτερη επίπδοσή από το 1999.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η ανάπτυξη στον τομέα των εμπορικών κτηρίων, ο οποίος αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ σημαντική ήταν και άνοδος στον τομέα των κατοικιών, παραμένοντας κοντά στα υψηλά επίπεδα του Νοεμβρίου.
Οι νέες παραγγελίες στον κλάδο ανέκαμψαν τον Δεκέμβριο, μετά την πρώτη πτώση που κατέγραψαν τον Νοέμβριο στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, δεχόμενες ώθηση από την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Επιπλέον, ο Δεκέμβριος αποτέλεσε μήνα περαιτέρω ανόδου στη στελέχωση του κλάδου, με τον ρυθμό ωστόσο να είναι ηπιότερος σε σύγκριση με τους περισσότερους μήνες του 2017.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για το νέο έτος ανέκαμψε από τα χαμηλά 12 μηνών στα οποία είχε βρεθεί τον Νοέμβριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2017.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης