Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Με τον Macron θα συζητήσουμε και το κυπριακό - Έτοιμοι να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τη Γαλλία

Erdogan: Με τον Macron θα συζητήσουμε και το κυπριακό - Έτοιμοι να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τη Γαλλία
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, θα συναντηθεί σήμερα (5/1/2018) με τον Γάλλο ομόλογο του, Emmanuel Macron
Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας θα μονοπωλήσει τις επαφές του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, στη Γαλλία σήμερα (5/1/2018).
Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να κάνει η Τουρκία με τον γαλλο-ιταλικό όμιλο EUROSAM.
Αν και δεν διευκρίνισε ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό το βήμα, υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο (2017) η Τουρκία υπέγραψε μια επιστολή προθέσεων με τη Γαλλία και την Ιταλία σε κοινά αμυντικά projects, ενώ πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είπαν τότε ότι αφορούσε σε ένα πυραυλικό σύστημα βασισμένο στο SAMP-T της EUROSAM.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια εβδομάδα αφού η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά S-400 από τη Ρωσία, μια κίνηση που προκάλεσε ανησυχία στη Δύση, διότι δεν συμβαδίζει με την στρατιωτική αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ.
«Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία σε κάθε τομέα, μεταξύ των οποίων και η αμυντική βιομηχανία» δήλωσε ο Erdogan από την Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία όπου θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογο του, Emmanuel Macron.
«Το βήμα που θα κάνουμε ως Γαλλία, Τουρκία και Ιταλία στη EUROSAM είναι σημαντικό και θα το συζητήσουμε ξανά σήμερα» επεσήμανε επίσης.
Παράλληλα, είπε ότι θα συζητήσει με τον Macron θέματα όπως η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, στο Ιράκ και στη Λιβύη αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης