Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές μειώσεις προσωπικού και γραφείων στο Λονδίνο από την Credit Suisse

tags :
Δραματικές μειώσεις προσωπικού και γραφείων στο Λονδίνο από την Credit Suisse
Σε εφαρμογή το τριετές πρόγραμμα μείωσης του κόστους
Η Credit Suisse Group σχεδιάζει να εκκενώσει ένα από τα γραφεία της στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου Canary Wharf μετά από περικοπές προσωπικού που προβλέπει στο πρόγραμμα μείωσης του κόστους, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται στον βρετανικό Τύπο.
Ο η ελβετική τράπεζα θα μετεγκαταστήσει το προσωπικό από το 17 Columbus Courtyard στο παρακείμενο και μεγαλύτερο γραφείο του Square Cabot σε περίπου δύο χρόνια.
Μπορεί στη συνέχεια να προσπαθήσει να υπομισθώσει ένα μικρότερο ακίνητο έως ότου ολοκληρωθεί η μίσθωση το 2024 ή να διαπραγματευτεί μια πρόωρη λήξη συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου HNA Group.
Το γραφείο έχει χώρο περίπου 200.000 τετραγωνικών ποδών (18.500 τετραγωνικά μέτρα), ισοδύναμο περίπου τριών γηπέδων ποδοσφαίρου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ελβετική τράπεζα έχει μειώσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας στο Λονδίνο ως μέρος ενός τριετούς σχεδίου μείωσης κόστους που εισήγαγε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tidjane Thiam.
Η τράπεζα έχει επανεστιάσει τη διαχείριση πλούτου και στις αναδυόμενες αγορές καθώς επιδιώκει να διαθέσει κεφάλαια σε μονάδες που παράγουν υψηλότερες αποδόσεις.
Το κτίριο του Cabot Square, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα γραφεία που κατείχε η τράπεζα στο Canary Wharf κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται υπό ανακαίνιση.
Άλλες τράπεζες, όπως η Barclays Plc και η Citigroup, έχουν επίσης μειώσει τους χώρους που κατέχουν στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης