Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Μας «κακομαθαίνει» ο γενικός δείκτης – Βλέπει τις 840 μονάδες

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Μας «κακομαθαίνει» ο γενικός δείκτης – Βλέπει τις 840 μονάδες
Ο σχηματισμός έντονη ανοδικής γωνίας 73 μοιρών στις τελευταίες  συνεδριάσεις έχει «υπερφορτώσει» το διαγραμματικό κύκλωμα
Μας «κακομαθαίνει» ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου καθώς με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο πέρασε από τις 820 μονάδες, αφού πρώτα πάτησε το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, αλλά πλέον δείχνει ότι ατενίζει την περιοχή των 840 μονάδων, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η αποτύπωση όμως στις τελευταίες συνεδριάσεις της έντονης ανοδικής γωνίας των 73 μοιρών έχει «υπερφορτώσει» το διαγραμματικό κύκλωμα θέτοντας σε εγρήγορση τους ενασχολούμενους επενδυτές για την εκδήλωση μιας ξαφνικής καθοδικής αποφόρτισης, αναφέρει ο αναλυτής.
Πιθανή τώρα συσσώρευση  του Γενικού Δείκτη μέσα στο εύρος διακύμανσης των 840 με 810 μονάδων θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μια διάχυση του ενδιαφέροντος και προς τους μικρομεσαίους μετοχικούς τίτλους.
Μετά από τέσσερις μήνες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχει ξανασκαρφαλώσει πάνω από την αντίσταση των 2108 μονάδων προσπαθώντας να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για μια κίνηση προς το πολύ σημαντικό επίπεδο των 2200 με 2240 μονάδων. Βέβαια οποιαδήποτε πτωτική κίνηση μικρής έκτασης προς τις 2080 με 2070 μονάδες θα τη χαρακτηρίζαμε ως υγιή.
Με το χέρι στη σκανδάλη βρίσκονται οι buyers στο Τραπεζικό Δείκτη, καθώς τα κέρδη από τα μέσα του Νοεμβρίου είναι αρκετά και τα ανοδικά διαγραμματικά  όρια ενόψει και των πολυαναμενόμενων  τεστ αντοχής  είναι λίγο στενάχωρα.
Μάλιστα οι αντιστάσεις από τις 955 έως τις 1000 μονάδες είναι αρκετά πυκνές και θα χρειαστεί το κάτι άλλο από πλευράς τραπεζικής ειδησεογραφίας για να γεμίσει το ανοδικό ντεπόζιτο. Καθοδικό alert θα δοθεί με τη τμήση των 900 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης