Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Τα προβλήματα του δολαρίου δεν έχουν ακόμη τελειώσει, αλλά το 2018 θα είναι καλύτερο

Reuters: Τα προβλήματα του δολαρίου δεν έχουν ακόμη τελειώσει, αλλά το 2018 θα είναι καλύτερο
Τα προβλήματα του δολαρίου δεν έχουν τελειώσει, αλλά το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters 
Τα προβλήματα του δολαρίου, που μόλις κατέγραψε τη χειρότερη ετήσια επίδοση των τελευταίων 14 ετών, αναμένεται να μετριαστούν το 2018, αλλά ακόμη δεν έχουν τελειώσει, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών συναλλάγματος.
Το δολάριο ξεκίνησε το 2017 σε μια ισχυρή βάση, υποστηριζόμενο από τις υποσχέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για μειώσεις των φόρων και δαπάνες 1 τρισ. δολ. σε υποδομές.
Ωστόσο, το νόμισμα υποχώρησε κατά 10% μέχρι το τέλος του έτους.
Οι περισσότεροι αναλυτές συναλλάγματος δεν είχαν προβλέψει αυτή την πτώση, με τις εκτιμήσεις στην αρχή του 2017, που έκαναν λόγο για ανατίμηση του δολαρίου, να αποδεικνύονται μεταξύ των πιο ανακριβών αρχικών προβλέψεων για τους επόμενους 12 μήνες από τη χρηματοπιστωτική κρίση, πριν από περίπου μια δεκαετία.
Το δολάριο αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση φέτος.
Το ευρώ και τα άλλα βασικά νομίσματα αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω ήπια κέρδη έναντι του δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters μεταξύ 70 αναλυτών ξένου συναλλάγματος.
Ωστόσο, ερωτηθέντες σχετικά με το πώς πιστεύουν ότι θα αποδώσει το δολάριο έναντι σημαντικών νομισμάτων φέτος, η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν πως το αμερικανικό νόμισμα θα τα πάει καλύτερα από ό,τι το 2017.
Το ευρώ, που πέρυσι είχε την καλύτερη χρονιά του από το 2003, αναμένεται να αποδυναμωθεί ελαφρώς κατά τους επόμενους 3 - 6 μήνες, πριν κινηθεί υψηλότερα προς το 1,210 δολ. στο τέλος του χρόνου - περίπου στα επίπεδα στα οποία βρίσκεται σήμερα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης