Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Tο ράλι στις αμερικανικές μετοχές και τα risk assets θα συνεχιστεί

BofA Merrill Lynch: Tο ράλι στις αμερικανικές μετοχές και τα risk assets θα συνεχιστεί
Ο στόχοι της BofA Merrill Lynch για το πρώτο τρίμηνο του 2018 είναι bullish
Tο ισχυρό ράλι στις παγκόσμιες μετοχές αλλά και τις άλλες αγορές είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι τα υψηλότερα κόστη δανεισμού και το ισχυρότερο δολάριο αναγκάσουν τους επενδυτές να υποχωρήσουν, επισημαίνεται σε ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, περί τα 10,1 δισ. δολ. είχαν εγκαταλείψει τις αμερικανικές μετοχές το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων εννέα μηνών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο το αντίστοιχο ποσό ήταν 4,5 δισ. δολ. λόγω των εισροών αλλού.
Υπήρξαν επίσης εισροές 9,2 δισ. δολ. σε ομόλογα αυτήν την εβδομάδα, το μεγαλύτερο ποσό σε τρεις μήνες.
Όπως φάνηκε τα χρήματα πήγαν σε ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και αναδυόμενων αγορών, ενώ ήταν οι πρώτες εισροές σε πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα υψηλής απόδοσης σε 10 εβδομάδες.
Επικαλούμενοι το ελληνικό μύθο του Ίκαρου, ο οποίος πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο με αποτέλεσμα να λιώσουν τα φτερά του, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η άνοδος του Ίκαρου πιθανότατα δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει έως τα επιτόκια να είναι πολύ υψηλότερα και να υπάρχουν μεγάλες ρευστοποιήσεις σε assets με υψηλές αποδόσεις.
Ο στόχοι της BofA Merrill Lynch για το πρώτο τρίμηνο του 2018 είναι bullish, λόγω των προσδοκιών για αμερικανική ανάπτυξη άνω του 5% το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο και 20% αύξηση των αμερικανικών κερδών ανά μετοχή.
Ο S&P αναμένεται να φτάσει τις 2.860 μονάδες, ο Nasdaq τις 8.000 μονάδες και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναμένεται να αυξηθούν στο 2,85% από 2,46% που είναι τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης