Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο στρατιωτικό

tags :
Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο στρατιωτικό
Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου τονίστηκε ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σχετικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την παροχή ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσης να προσδιοριστεί και η συζήτηση επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.
Επισημαίνεται ότι σήμερα (5/1/2018) ολοκληρώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η διαδικασία ακροάσεως των συνηγόρων τόσο του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών όσο και του συνηγόρου του ελληνικού Δημοσίου.
Όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Από την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιων οποιουδήποτε δικαστηρίου.
Επίσης ότι η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.
Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ενώ η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης